Ankara Yenimahalle'ye yeni bir ortaokul daha kazandırılıyor

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine eğitim alanında bir yatırım daha yapılıyor. Âşık Çelebi Sokak ile İvedik Caddesi arasında inşa edilen Yenimahalle A.O.Ç. Ortaokulunun çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 32 derslikli okul, bölgenin eğitim ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yaz tatilinde Ankara'nın birçok ilçesine yeni okullar inşa edilirken, eski binalar ise yıkılıyor. Keçiören'e bağlı Etlik semtindeki eskimiş binalardan biri olan Kanuni Lisesi yıkılırken, Yenimahalle'de ise yeni okullar yükseliyor. Bunlardan biri olan Yenimahalle A.O.Ç. Ortaokulu inşaatının kaba yapısı büyük ölçüde bitirildi. Binanın camları ve kapıları gibi ince işçilik gerektiren aşamalar ise şu anda yürütülüyor. İnşaatın, planlanan süre içinde tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.

YENİ OKUL, BÖLGEYE NELER KATACAK?

Yenimahalle A.O.Ç. Ortaokulu, 32 dersliği ile öğrencilere modern bir eğitim ortamı sunmayı hedefliyor. Okulun iç mekânları, öğrencilerin akademik başarılarını artıracak şekilde donatılıyor. Geniş sınıflar, ferah koridorlar ve teknolojik altyapıya sahip eğitim araçları, öğrencilerin derslere olan ilgisini ve katılımını artırmayı amaçlıyor.

YENİMAHALLE SAKİNLERİ MEMNUN

Yenimahalle sakinleri ve veliler, inşaatın tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim alma imkânına kavuşacaklarını düşünüyor. İlçede artan nüfusla birlikte, mevcut okulların kapasitesi yetersiz kalmaya başlamıştı. Veliler, çocuklarının modern bir eğitim ortamında, güvenli ve donanımlı bir okulda öğrenim görecek olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Çevre düzenlemesi de başlayan Yenimahalle A.O.Ç. Ortaokulu'nun kısa sürede tamamlanarak 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'na yetiştirilmesi planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri