ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU
Ankara, tarihi geçmişiyle birçok kültürel unsuru bünyesinde barındırıyor. Gelenek ve görenekleri en iyi temsil eden şey bir şehrin mutfağı olarak bilinirken, Ankara yemekleri de derin lezzet dokusuyla kültürel yapıyı en iyi şekilde yansıtıyor. Toyga Çorbası da bu tatlardan bir tanesi...
FARKLI BİR ÇORBA ARAYANLAR İÇİN: TOYGA ÇORBASI
Toyga Çorbası Ankara'nın en özel yemeklerinden biri olarak biliniyor. Bu çorba hem ismi hem de tadıyla diğer türlerinden farkını ortaya koyuyor. Tarhana, mercimek gibi klasikleşen çorbalardan sıkılanlar için Toyga Çorbası muhteşem tadıyla sizler tarafından denenmeyi bekliyor. Toyga Çorbası sofralarda başlangıç olarak tercih edilebilirken, başlı başına bir ana yemek olarak da sunulabiliyor.
Ankara'nın ender lezzetlerinden biri olan Toyga Çorbası, yarma, nohut ve yoğurtla yapılıyor. Malzemelerin kullanımı yapılacak olan kişi sayısına göre değişiyor. Toyga Çorbası'nı diğer çorbalardan ayıran en önemli özelliği ise içerisine et suyu konulması.
Toyga Çorbası'nı yapmak için öncelikle yarma ve nohutlar haşlanıyor. Sonra yeteri kadar süzme yoğurt içerisine un, yumurta, tuz, nohut, yarma ve et suyu eklenerek ocağa alınıyor. Çorba piştikten sonra üzerine kızarmış tereyağlı pul biber sosu gezdiriyor. Sıcak bir şekilde servis ediliyor.