Ankara’da "1. Türk Dünyası Yazarlar Buluşması’" gerçekleşti

Türk Dünyası Yazarlar Birliği Derneği tarafından Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Hamamönü semtinde gerçekleştirilen ‘1’inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması’, edebiyat dünyasını bir araya getirdi. Etkinlikte yazarlar, kitaplarını okuyuculara imzalayarak dağıttı. Buluşmaya, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Ankara Milletvekilleri ve Başkentliler de katıldı.

Türk Dünyası Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Yasemin Meydan, açılış konuşmasında derneğin kuruluş sürecinden ve amaçlarından bahsetti. Meydan, “Kızılelma Derneği olarak başladığımız yolda, sonrasında Türk Dünyası Derneği ve Turan Türk Birliği Derneği olarak devam ettik. Her zaman amacımız Türk ve Türk Dünyasına hizmet etmekti. Türk kelimesinin var olduğu her yere adım adım ulaşmayı hedefledik” dedi.

“YAZARLIK KALICIDIR”

Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, yaptığı konuşmada yazarlığın kalıcı bir meslek olduğuna vurgu yaptı. Zeybek, “Televizyon programlarında altıma ne yazalım diye sorduklarında yazar yazın diyorum. Çünkü bütün yapılan işler unutulur ama yazarlık kalır. Bunu bizzat deneyimledim. 21 yaşında başladığım siyasi hayatımda birçok şey yaşadım. Ancak bir gün bir genç bana, ‘Sizi nereden tanıyorum biliyor musunuz? Ülkü Yolu kitabınızın yazarı olduğunuzdan’ dedi. İşte bu, yazarlığın ne denli kalıcı olduğunu gösterir” şeklinde konuştu.

ETKİNLİKTE YOĞUN KATILIM

Etkinlikteki yazarlar, hem kitaplarını imzaladılar hem de okurlarıyla birebir sohbet etme imkânı buldular. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve başkentlilerin yoğun ilgisiyle geçen buluşmada, Türk Dünyası’nın geleceği ve kültürel bağları üzerine önemli fikir alışverişleri yapıldı.

YAZARLAR VE OKURLAR AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTU

Türk Dünyası Yazarlar Buluşması, yazarlar ile okuyucuların buluştuğu, kültürel etkileşimlerin yaşandığı bir platform oldu. Türk Dünyasına ve kültürüne yapılan katkıların tartışıldığı etkinlikte, katılımcılar bu tür organizasyonların daha sık düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri