Ankara'da 100 itfaiye eri ve 120 zabıta göreve başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve Başkent'in can ve mal güvenliğini korumak amacıyla itfaiye ve zabıta birimlerine yeni personel alımları gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, liyakat esasına göre yaptığı alımların ardından 220 yeni personel göreve başladı. Bu kapsamda 100 itfaiye eri ve 120 zabıta memuru alımı gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, yeni personelin katılımıyla zabıta teşkilatının daha da güçleneceğini belirterek memnuniyetini ifade etti. Yeni zabıta memurları, 2 haftalık teorik eğitimlerin ardından karakol ve birimlerde pratik eğitim alacaklar ve işbaşı yapacaklar.

Ankara İtfaiyesi ise Türkiye'nin dört bir yanından gelen ve mülakatları başarıyla geçen 100 itfaiye eri ile güçlendi. Yeni itfaiye erleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri tarafından ailelerine hoş geldin denilerek karşılandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, yaptığı kürsü konuşmasında, Öncelikle hem kurumumuza hem de kendilerine hayırlı olmasını diliyorum. İş sağlığı ve güvenliği zabıta ve itfaiye için çok önem arz ediyor, çünkü tehlikeli görevler. Bu anlamda bu eğitimin titizlikle yapılması ve güncel tutulması önemli. Sadece bu eğitimle sınırlı kalmamalı devamında da sürekli bu eğitimlerin yapılması gerekiyor. Bu eğitimin verimli geçmesini diliyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri