Ankara'da 17 tondan fazla sahte içki ele geçirildi!

Ankara'da, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen üç ayrı operasyonda toplam 17 ton 484 litre kaçak etil alkol ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, yasa dışı üretimi yapılan etil alkollerin temizlik malzemesi ambalajı altında nakledildiği ve merdiven altı üretim yerlerinde sahte içki yapımında kullanıldığı belirlendi.

Ekipler, İstanbul'dan Ankara'ya kaçak alkol taşımak üzere yola çıkan bir aracı Yenimahalle'de durdurdu. Araçta bulunan bir şüpheli yakalanırken, 980 litre kaçak etil alkol ele geçirildi. Şüphelinin ifadesi sonrasında, Silivri Jandarma Komutanlığı ile ortaklaşa yapılan operasyonda 16 ton etil alkol daha bulundu.

Ayrıca, Keçiören ilçesinde yapılan bir başka operasyonda, yasa dışı alkol üretimi tespit edilen bir depoda 504 litre sıvı madde ve 4 bin 325 adet üretim malzemesi ele geçirildi.

Toplamda 17 ton 484 litre kaçak etil alkol ele geçirilirken, dört şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu çerçevesinde adli işlem başlatıldı. Bu operasyonlar, halk sağlığını tehdit eden ve haksız kazanç sağlayan kaçakçılıkla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri