Ankara'da 40. Avrupa Miras Günleri düzenleniyor!

Ankara'da Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları için 40. Avrupa Miras Günleri 16-17 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

40. Avrupa Miras Günleri çerçevesinde ve Türkiye Cumhuriyeti ile başkent Ankara’nın 100. yıl kutlamaları için, Avrupa Ulusal Kültür Enstitüleri Ağı EUNIC, Avrupa Miras Günleri’nin 2.sini 16-17 Eylül'de Ankara'da düzenleyecek.

ANKARA YENİDEN KEŞFEDİLECEK

'Ankara sevdalısı olacaksınız !' sloganıyla düzenlenen etkinlik, 7 Avrupa büyükelçiliğinin kapılarının rehberli turlar ile Ankaralılara açılması ile başlayarak bir dizi yeni ve ücretsiz etkinlikle başkentin zengin tarihini, mimarisini ve sanatsal mirasını kutluyor. 2 gün boyunca büyükelçilik, müze, vakıf ve dernekler dahil 28 kurum rehberli turlar, sergiler, konserler ve şehir turları düzenleyerek Ankara’nın tarihini keşfetmeniz için size sıra dışı ve özgün bir şekilde kapılarını açıyor.

1985 yılında Avrupa Konseyi tarafından başlatılan ve 1999 yılında Avrupa Birliği’nin katıldığı bu etkinlik, Türkiye’nin 1954 yılından bu yana taraf olduğu Avrupa Kültür Sözleşmesi’ne üye 50’den fazla ülkede düzenleniyor. Her yıl Eylül ayında bir hafta sonunda düzenlenen Avrupa Miras Günleri, miras açısından dikkate değer alanların ve anıtların halka açılmasına olanak tanır.

Kayıtlar 9 Eylül saat 10.00 itibaren internet sayfasından açılacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri