Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde İsrail'e nefret Filistin'e destek eylemi

İsrail'in Gazze'deki Refah kentinde gerçekleştirdiği saldırılar, Ankara'da büyük yankı uyandırdı. İsrail'in Filistinlilerin yaşadığı çadırlara düzenlediği ve birçok Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırılar, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde Köklü Değişim Derneği öncülüğünde protesto edildi.

Ankara'da Söğütözü'nde bulunan ABD Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık, protesto sırasında Filistin bayrakları sallayarak ve çeşitli sloganlar atarak İsrail ve ABD'yi eleştirdi. Eylemciler, Filistin'e destek çağrısında bulunarak, uluslararası toplumun İsrail'in saldırılarını durdurması gerektiğini vurguladı.

Eylemde yapılan konuşmalarda, İsrail'in Gazze'deki saldırıları sert bir dille kınandı ve özellikle Refah'ta yaşanan katliama dikkat çekildi. İsrail'in insanlık dışı eylemlerine son vermesi için dünya genelindeki hükümetlerin ve uluslararası kuruluşların harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

Protestocular, İsrail'in Refah'taki saldırılarını lanetlerken, Filistin halkının yanında olduklarını ve onların haklı mücadelesini desteklediklerini ifade ettiler. Gösteride sık sık tekbir getirildi ve "Filistin'e özgürlük", "Katil İsrail, Filistin'den defol", Kudüs bizimdir, bizim kalacak" gibi sloganlar atıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan İslam Boztepe, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların ardından Refah'a sığınan yaklaşık 1,5 milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti.

Gazze'de 7 Ekim'den beri sivil halkı katleden İsrail, 35 binden fazla Filistinliyi hayattan koparırken binlerce Filistinli yerinden edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri