ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN
Soğuk havların gelmesiyle balık tezgahları ilgi görmeye başladı. Balık fiyatlarındaki son durumu anadolugazete.com.tr muhabiri Sümer Taşkıran inceledi. Omega-3 deposu balık, indirimde...
İşte Ankara’da balık fiyatları;
SEMT TEZGAHLARI…
Ankara'da semt tezgahlarındaki balık fiyatları şöyle; Hamsi 80 TL'ye, uskumru 128 TL'ye, zorlan 180 TL'ye, palamut (yerli) 150 TL'ye, çipura 198 TL'ye, barbun 230 TL'ye, palamut 260 TL'ye, levrek ise 260 TL'ye satılıyor.
Aydınlıkevler'de 50 yıllık tecrübeyle hizmet veren balıkçı Ahmet Okçu, "Hamsi 2 gün önce 100 TL idi. Şu anda 80 TL'ye satıyoruz" dedi.
ANKARA HAL TEZGAHLARI…
Ankara Ulus Hali'nde balık fiyatlarında düşüş yaşandı. Hamsi 50 TL, barbun 50 TL, istavrit 50 TL, çipura 110 TL, levrek 160 TL, somon ise 260 TL ile tezgahlarda yerini buldu.
30 yıldır balıkçılık yapan Cesaret Çetinkaya, "Hamsi şu anda 50 TL. Tavuk döner 110 TL’yken, bir kilo hamsi 50 TL. Vatandaş bol bol yesin istiyoruz.” dedi.
Çetinkaya, haldeki tadilat çalışmalarının devam ettiğini de belirterek, "Zorlu kış şartlarında dışarıda satış yapmak kolay olmuyor. Bu nedenle dört gözle tadilatın bitmesini bekliyoruz." diye konuştu.
PAZAR TEZGAHLARI…
Ankara'da pazar tezgahlarında da fiyatlarında düşüş yaşandı. Hamsi 50 TL, çipura 140 TL, istavrit 50 TL, levrek 150 TL, alabalık 130 TL, kefal 70 TL, palamut ise 50 TL'ye satılıyor.
23 yıldır balıkçılık yapan Abdullah Avcı, "Balık fiyatlarının düşmesinin nedeni, gemicilerin bol miktarda balık yakalamasıdır. Yakalanan tonajda göre fiyatlar belirleniyor" dedi.
Avcı, balığın taze olup olmadığını anlamanın püf noktalarını da şöyle açıkladı: "Balığın derisi parlak, kulakları kırmızı ve gözleri de ışıl ışıl ise o balık tazedir."
Ankara'da balık almak isteyenler için en ucuz seçenek, balık halinden veya pazardan satın almaktır. Semt balıkçıları ise genellikle daha yüksek fiyatlarla satış yapmakta.