ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM
İnsan sağlığına faydasıyla bilinen balık, özellikle kış mevsiminde birçoğumuzun beğenerek yediği lezzetlerin başında geliyor. Ankara’daki balık restoranları çeşitli balık türleri sunarak, kışın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan balığı halkın beğenisine sunuyor.
BALIK RESTORANLARINDA AKŞAM VAKTİ YOĞUNLUK ARTIYOR
Balık restoranı çalışanları, özellikle akşam saatlerinde yoğunluk yaşandığını, hafta sonları rezervasyonsuz masa bulmanın zor olduğunu belirtiyor. 1 Eylül itibariyle açılan balık sezonundan bu yana yaşanan yoğunluktan oldukça memnun olduklarını ifade eden çalışanlar, kış aylarının yaklaşmasıyla talebin daha da artmasını beklediklerini dile getiriyor.
ANKARALILARIN TERCİHİ HAMSİ OLDU
Ankara'nın Keçiören ilçesindeki balık restoranlarında müşterilerin favori tercihi hamsi oldu. Restoran esnafı, hamsinin açık ara en çok talep gören balık çeşidi olduğunu belirtiyor. Diğer balık türleri beğenilse de özellikle kış aylarında tazeliği ve lezzetiyle öne çıkan hamsinin müşterilerden yoğun ilgi gördüğü ifade ediliyor.
Menüde yer alan çupra, levrek, palamut, somon ve hamsi gibi popüler balık türlerinin fiyatları dikkat çekiyor. Balık ekmekler ortalama 150 TL’den başlayan fiyatlarla sunulurken, spesiyal tabaklarda bu fiyatlar 300 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu fiyatlar başka semtlerde ise 500 TL'nin üzerine kadar çıkıyor.
anadolugazete.com.tr olarak, Keçiören’deki balık restoranlarında balık yemenin maliyetlerini araştırdık. Restoranlarda sunulan balık çeşitleri ve fiyatları şu şekilde:
Ekmek arası hamsi 140 TL
Hamsi porsiyon 200 TL
Ekmek arası palamut 140 TL ila 150 TL değişiyor.
Palamut servis 250 TL
Barbun servis 250 TL
Somon servis 300 TL
Mezgit porsiyon 250 TL
Çupra porsiyon 320 TL
Levrek servis 320 TL iken ekmek arası 200 TL.
Tüm alabalık servis 250 TL iken ekmek arası 140 TL fiyatı olarak görülüyor.
Restoranlarda genel olarak uygun fiyatlar görülse de özellikle porsiyon ve ekmek arası seçeneklerde fiyatlar belirgin hale geliyor. Porsiyon olarak tercih edildiğinde balık fiyatları daha yüksek olurken, ekmek arası sunumlar daha ekonomik bir seçenek olarak öne çıkıyor.