Ankara'da barajların doluluk oranları böyle görüntülendi

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre Ankara barajlarında 3 Haziran’da yüzde 37.07 olan aktif kullanılabilir su yüzdesi havadan çarpıcı görüntülere ev sahipliği yaptı.

Ankara Barajlar Bilgi Sistemi'nde yer alan güncel verilere göre, 3 Haziran 2022 tarihinde Ankara'nın barajlarında bulunan su miktarı 646 milyon 400 bin metreküp seviyesinden, bu yılın aynı tarihinde 706 milyon 670 bin metreküp seviyesine yükselmiştir. Bu, barajlardaki su miktarının yaklaşık 60 milyon 270 bin metreküp arttığı anlamına gelmektedir.

Aynı verilere göre, 2022 yılındaki 162 bin 927 metreküp olan barajlara gelen su miktarı, bu yıl itibariyle 5 milyon 552 bin metreküp artış göstererek 5 milyon 715 bin metreküpe yükselmiştir. Bu durum, barajlara gelen su miktarının önemli ölçüde arttığını göstermektedir.

Ankara barajlarında aktif kullanılabilir su miktarı, güncel verilere göre 517 milyon 713 metreküpe yükselmiştir. Bu veriye göre, Ankara barajlarının aktif kullanılabilir su miktarının yüzde 37.07 olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, Kurtboğazı ve Eğrekkaya barajlarının doluluk oranları da düzenli olarak havadan görüntülenerek takip edilmektedir.

Ayrıca, Kurtboğazı ve Eğrekkaya barajlarının doluluk oranları da düzenli olarak havadan görüntülenerek takip edilmektedir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Eskişehir-Ankara kara yolunda trafik akışında aksama! Yollar göle döndü!

Ankara Haberleri