Ankara'da belediye başkanlarından Gaziler Günü mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanları, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından mesaj yayımladı.

DERLEME HABER: BERAT TEMİZ

103 yıldır 19 Eylül'de kutlanan Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajları paylaşılıyor. Ankara'da da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanları, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. İşte başkanların Gaziler Günü paylaşımları...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı Gaziler Günü mesajında "Ülkemizin geleceği adına canlarını hiç düşünmeden ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi minnetle anıyorum. 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun! Vatan size minnettar" ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Gazilik, ömür boyu taşınacak bir onurdur. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyor; ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Gaziler Günü mesajında "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı için mücadele eden tüm gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Gaziler Günü paylaşımında "Vatan, ezan, bayrak ve istiklalimizi canları pahasına savunan kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü tebrik ediyor; aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, sosyal medya hesabından paylaştığı Gaziler Günü mesajında "Vefanın, sadakatin, vatan ve millet sevgisinin muhterem temsilcileri tüm kahraman Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Gaziler Günü mesajında "Başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, fedakarlıklarıyla milletimizin gurur kaynağı olan gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunarız" ifadelerine yer verdi.

Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj paylaştı. Karakoç, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm gazilerimizi saygı, minnetle anıyoruz. Gaziler Günü kutlu olsun."

19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ''Mareşal'' rütbesi ve ''Gazi'' unvanının verilmesi nedeniyle her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri