Ankara'da bir vatandaş kendisini MİT mensubu olarak tanıtan kişilerce dolandırıldı!

Ankara'da kendilerini MİT üyesi olarak tanıtan ve 69 yaşındaki bir vatandaşı dolandıran suçlular emniyet birimleri tarafından yakalandı.

Ankara'da yaşayan 69 yaşındaki Mustafa Gül, kendilerini MİT mensubu olarak tanıtan 2 kişi tarafından dolandırıldı. Dolandırıcılar, Gül'ü telefonla arayarak evinde bulunan ziynet eşyalarını teslim etmesini istedi. 10 suç kayıtlı A.H.G., toplamda 400 bin TL değerindeki, 5 adet yarım altın, 21 adet çeyrek altın, 3 adet bilezik ve 3 bin 800 doları elden alarak mağduru dolandırdı. Polisin çalışmaları sonucunda şüpheliler kıskıvrak yakalanarak cezaevine gönderildi.

SUÇLULAR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Dolandırılan Mustafa Gül, olayı çocuklarına anlatması üzerine dolandırıldığını fark ederek polise başvurdu. Akyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 40 kamera kaydını inceleyerek ve çeşitli şahısları sorgulayarak şüpheli A.H.G.'nin kimliğini tespit etti. A.H.G. polis tarafından gözaltına alındı ve üzerinde mağdurdan aldığı paralar ele geçirildi. A.H.G'nin ifadesi sonucunda olayı organize eden Y.T. de Ankara'nın Çankaya ilçesinde yakalandı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi, A.H.G. ve Y.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ADALET YERİNİ BULDU

Dolandırılan Mustafa Gül, yabancı numaralardan gelen aramaları açmadığını belirtti. Dolandırıcılar, telefon görüşmelerinde Gül'ü korkutarak ve manipüle ederek ondan paralarını almaya kadar ilerledi. Gül, kaybolan eşyalarından umudunu kestiğini ancak adaletin işlemesi için dua ettiğini ve dualarının kabul olduğunu belirtti. Sonuç olarak, parasının da geri geldiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri