Ankara'da bugün hava nasıl? Ankara’da hava yağışlı mı? Bugün Ankara güneşli mi?

Türkiye'nin farklı şehirlerinden yüksek sıcaklık haberleri gelmeye devam ediyor. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nem ile daha da yüksek seviyelerde hissediliyor.

Yaz aylarının en sıcak dönemleri yaşanırken, sıcaklık kaynaklı korkutucu haberler gelmeye devam ediyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde artan hava sıcaklıkları nedeniyle yaşanan ölümler ve hissedilen yüksek sıcaklıklar endişe yaratıyor.

ÜLKE GENELİNDE SICAKLIKLAR ARTIYOR

Dün Hatay'ın Arsuz ilçesinde hissedilen sıcaklığın 66 derece gibi şaşırtıcı bir seviyeye ulaşması ülke gündeminde geniş yer buldu. Birçok şehirde, insan sağlığını tehdit edecek düzeydeki hissedilen ve gerçek hava sıcaklıkları sonrası yapılan uyarılar yeniden gündeme geldi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Valiliği, şehirde hava sıcaklıklarının artacağı konusunda bir uyarı yayımlamıştı. Bu uyarıda, sıcaklıkların 3-5 derece arasında artmasının beklendiği ve zorunlu olmadıkça 11:00-16:00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiği belirtilmişti.

ANKARA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Bu gelişmelere ek olarak, Ankara'da önümüzdeki günlerde beklenen hava sıcaklıkları da paylaşıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Ankara'da yeni haftanın ilk günü 37 derece ile başlayacak, sonraki günlerde ise sıcaklığın 34 dereceye düşmesi bekleniyor.

Ankara'nın 5 günlük hava sıcaklığı tahminleri ise şu şekilde:

- Pazartesi: 37 derece
- Salı: 34 derece
- Çarşamba: 34 derece
- Perşembe: 34 derece
- Cuma: 34 derece

Uzmanların uyarılarına dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. Sıcaklıkları göz ardı eden kişilerin sağlık sorunları yaşamamaları için yapılan çağrılar devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri