Etkinliğe Dominik Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora, tanınmış ekonomi uzmanı ve Büyükelçi Jose Serulle Ramia, Bilim ve Sanat Vakfı kurucusu Jacqueline Boin ve birçok davetli katıldı.
Büyükelçi Lora, etkinliğe gösterilen yoğun ilgi için konuklara teşekkür etti. Biyoçeşitlilik ve kapsamlı kalkınma üzerine 30 yılı aşkın süredir çalışmalar yürüten ve çeşitli eserler kaleme alan Ramia ve Boin, konferansta konuşmacı olarak yer aldı.
Konferansta, ülkelerin kapsamlı ve bütüncül kalkınmaya ulaşmak için ekonomi, teknoloji, çevre, politika ve kültür gibi alanlarda karşılaştıkları zorluklar ele alındı. Bu çabaların, nüfusa geniş bir refah sağlama amacı taşıdığı vurgulandı. Farklı ülkelerden insanların, egemenlik ilkelerini koruyarak dünya devletleri ve halkları arasında ticari, kültürel ve bilgi alışverişini işbirliği ve dayanışma ile teşvik etmeleri gerektiği belirtildi.
Barış içinde olmanın, anlayışın ve insanlar arasındaki uyumlu bağların, ulusların maddi ve manevi ilerlemesini teşvik etmenin tek yolu olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, Kovid-19 salgınının etkileri göz önünde bulundurularak herkesin gıda güvenliğini, iyi bir eğitim ve sağlık düzeyini sağlamak için çaba göstermesi ve yatırım yapması gerektiği ifade edildi.