Ankara'da çantalarda yenisini almak hayal olunca tamire rağbet arttı

Okul alışveriş maliyetlerindeki artış vatandaşı eskiyi değerlendirmeye yönlendirdi. Ankara'nın tarihi Çantacılar Sokağı'nda satış gerçekleştiren esnaf müşteri yolu gözlerken çanta tamiri yapan esnafın yüzü güldü.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

2024-2025 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Her okul döneminde dolup taşan Çantacılar Sokağı, gelen zamlarla birlikte bu yıl beklediği hareketliliği yakalayamazken; vatandaş, ise çanta tamirine yöneldi.

Çantacılar Sokağı'nda çanta tamiri yapan Murat Altıntaş, son yıllarda tamir taleplerinde büyük bir artış yaşandığını belirterek, "Artık eskisi gibi değil. Önceden insanlar eskinin tamirine vereceği fiyatla yeni çanta alabiliyordu. Şimdi arada uçurum oluştu. İnsanlar elindekini değerlendirmek istiyor. Fazladan para harcamak istemiyor çünkü giderleri, gelirlerinden daha fazlalaştı." dedi.

Satışlardaki durgunluğa da dikkati çeken Altıntaş, "İnsanlar, yeni ürün almaktan kaçınıyor. Geçen sene ilkokul döneminde neredeyse hiç çanta satılmadı. İnsanlar ya internetten aldı ya da tamir ettirdi. Bu yıl da okulların açılmasına çok az bir süre kaldı ancak yine satışlarda yoğunluk yok. Ben hem tamir hem de çanta satışı yapıyorum. 350 TL'ye sattığım çantaya pahalı diyorlar. Tamire olan rağbet daha yüksek. Bir öğrencinin okul masrafı bu kadar artmışken çanta tamiri yapmak isteyen velilere de yardımcı olmaya çalışıyoruz ya da uygun fiyata çanta satışı gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri