Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde davullu zurnalı protesto!

Doğuş Partisi, Ankara'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önünde dikkat çekici bir eylem düzenledi. Partililer, CHP'li belediyelerin seçim öncesi verdikleri işçi alımı sözlerini yerine getirmediği gerekçesiyle davullu zurnalı bir protesto gerçekleştirdi.

''Davul çalarız ama kimsenin hakkını çalmayız" yazılı pankart açan Doğuş Partisi üyeleri, kendilerine yönelik yapılan "Davul zurna çalsınlar" hakaretini kınayarak, verilen sözlerin tutulmasını talep etti.

"SÖZ VERDİLER, TUTTULAR DEDİLER, AMA HİÇBİR ŞEY YAPMADILAR"

Eylemde açıklama yapan Doğuş Partisi Genel Başkanı Mahmut Karalar, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Gaziantep’te bir CHP'li ilçe belediyesi ile işçi alımı konusunda bir protokol imzaladıklarını iddia etti. CHP'yi desteklemeleri karşılığında belediyede işçilerin işe alınacağı sözünü aldıklarını belirten Karalar, seçim sonrası bu sözlerin tutulmadığını ifade etti. Üstelik kendilerine "Onlar çalışmayı bilmezler, gitsinler davul zurna çalsınlar" gibi küçümseyici ifadeler kullanıldığını öne sürdü.

"HAKKIMIZI ALANA KADAR BURADAYIZ"

Parti üyeleriyle birlikte CHP Genel Merkezi önünde eylem yapan Karalar, “Biz buraya yalan siyaset yapmaya gelmedik. Halkın, kağıt toplayanların, çocukların ve davulcuların haklarını savunuyoruz” dedi. CHP’nin kendi partisine ve vatandaşlara karşı duyarsız olduğunu belirten Karalar, "Koltuğunu kaybettiğinde itiraz etmeyen CHP zihniyeti, işçilere verdiği sözleri de tutmuyor. Biz burada ayrımcılık yapılmadan herkese eşit davranılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"DAVULCULARIN VE ZURNACILARIN HAKLARINI SAVUNUYORUZ"

Protesto sırasında davul zurna çalarak dikkat çekmeye çalışan partililer, bu eylemle halkın ve emekçilerin haklarını savunduklarını dile getirdi. Doğuş Partisi, verilen işçi alımı sözlerinin yerine getirilmediğini ve bununla birlikte partililere yapılan hakaretleri şiddetle kınadıklarını belirtti. Başkan Karalar, bu konuda CHP Genel Merkezi’nden bir cevap alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ve haklarını aramaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

CHP'YE ÇAĞRI: "ÖZGÜR ÖZEL’DEN SÖZLERİNİN ARKASINDA DURMASINI BEKLİYORUZ"

Eylem sırasında CHP Genel Başkanı adaylarından Özgür Özel’e de seslenen Karalar, CHP’nin işçi alımı sözlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Doğuş Partisi üyeleri, işçilerin ve vatandaşların haklarının korunması adına CHP'yi protokollere uymaya davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri