Ankara'da çok sayıda sikke ele geçirildi

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik operasyon kapsamında önemli bir başarı elde etti.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, 14 Haziran 2024 tarihinde Beypazarı ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda U.A. adlı şahsın kaçakçılık faaliyetlerinde bulunduğu ve tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde etmeye çalıştığı istihbaratı üzerine harekete geçildiği belirtildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü operasyonda, U.A. adlı şahsın üzerinde yapılan aramada bin 100 adet Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen sikke ele geçirildiği açıklandı. Operasyon, Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildi.

Ele geçen tarihi eserlere el konularak U.A. hakkında adli işlemlere başlandığı ifade edildi. Jandarma ekipleri, kültürel mirasın korunması ve kaçakçılıkla mücadelenin önemi üzerinde durarak, benzer faaliyetlere karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri