Ankara'da cumhuriyet coşkusunu "Defne Yaprağı" ile yaşatıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırlıklarını tamamlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kurucu iradesini temsil eden “defne yaprağı” simgesini yeniden canlandırdı. Başkan Mansur Yavaş, “Ankara, 101. yılında Cumhuriyet’i aynı inanç ve heyecanla kutlamaya hazır!” dedi.

Bu yıl "En Büyük Bayram" temasıyla kutlanan Cumhuriyet’in 101’inci yılı, Ankara’nın bayram coşkusuna defne yaprağı geleneğini de dahil ediyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki bayram kutlamalarında şehri süsleyen bu simge, barışı, zaferi ve kahramanlığı temsil ediyor. Her milli bayramda olduğu gibi bu yıl da kırmızı-beyaz renklere bürünen Ankara, tüm Türkiye’ye Cumhuriyet aşkını ve coşkusunu yayacak.

BAŞKAN YAVAŞ: BAYRAM COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, defne yaprağının önemine değinerek, “Başkentin dört bir yanında en büyük bayramımıza uygun hazırlıklarımızı yaptık; bayrağımızı, kırmızı-beyaz renklerimizi ve yemyeşil defne yapraklarını gururla şehrimize kattık. Bu büyük bayram coşkusunu hep birlikte yaşamak için el birliğiyle çalıştık. Ankara, 101. yılında Cumhuriyet’i aynı inanç ve heyecanla kutlamaya hazır!” ifadelerini kullandı.

DEFNE YAPRAĞI İLE ATATÜRK'ÜN HEDİYESİ

Cumhuriyet’e 101 yıldır ev sahipliği yapan Ankara, bu yılki kutlamalarda defne yapraklarına da özel bir yer ayırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kutlamalar kapsamında esnafa, Atatürk fotoğraflı ve defne yapraklı “En Büyük Bayram” kutlama hediyesi dağıtarak Cumhuriyet coşkusunu sokaklara taşıdı.

Bayram için kentteki sokaklar, caddeler ve dükkânlar Türk bayrakları ve Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafları ile birlikte defne yapraklarıyla süslendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri