Ankara'da 'Daktilo Sergisi' açılışı yapıldı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde Ankara'nın başkent oluşu ve Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle tarihi daktilolar sergilendi.

Hacı Bayram Veli Üniversitesinde koleksiyoner Ender Çebel tarafından saklanan tarihi daktilolar sergilendi. Sergi açılışı üniversitenin iletişim fakültesinde gerçekleştirildi.

TARİHİ DAKTİLOLARA YOĞUN İLGİ

Bir zamanın en önemli araçlarından olan daktilolara, öğrencilerin ilgisi büyüktü. Sergide 52 adet tarihi daktiloya yer verildi. Sergi açılışına, Hacı Bayramı Veli Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci Bostancı, Hacı Bayramı Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ayşe Elif Emre Kaya, öğretim üyeleri, çok sayıda öğrenci ve birçok vatandaş katılım sağladı.

Dekan Kaya, yaptığı konuşmada sergiyi ''Harflerin Mekanik Serüveni'' olarak gördüğünü söyledi. Kaya, teknoloji çağında olduğumuzu belirterek, 200 yıllık geçmişe sahip olan daktiloların, birçok farklı alanda da kullanıldığına dikkat çekti. Gazetecilerin ve edebiyatçıların daktiloları en çok kullanan kişiler olduğunu söyleyen Kaya, daktiloların onlara özgü olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri