Ankara’da durak sorunu: Belediye yapıyor, vandallar kırıyor

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki İstasyon Caddesi üzerinde yer alan 50689 numaralı otobüs durağı, kimliği belirsiz kişiler tarafından sürekli olarak tahrip ediliyor. Durak camları defalarca kırılırken, Belediye onarımlarını sürdürüyor. Ancak vatandaşlar, milli servetin bu şekilde heba edilmesine tepki gösteriyor.

Başkent Ankara’da zaman zaman otobüs duraklarına zarar verildiğine şahit oluyoruz. Durakların camları kırılıyor, çöp kutularında ateş yakılıyor, yere atılan sigara izmaritleriyle duraklar kirletiliyor. Sorumsuz kişiler tarafından kamu malına karşı yapılan bu saldırılar sadece maddi kayıplara değil, aynı zamanda otobüs bekleyen mahalle sakinleri için de sıkıntılara yol açıyor.

Etimesgut'ta bulunan 50689 No'lu durağın camları belediye tarafından sürekli tamir edilmesine rağmen vandallar tarafından defalarca kırılıyor, mahalle sakinleri ise artık sorumluların bulunup cezalandırılmasını talep ediyor. Kırılan camların üzerine basarak yürümek zorunda kalan Ankaralılar ise zor anlar yaşıyor.

"BU MİLLİ SERVET, HEPİMİZİN CEBİNDEN ÇIKIYOR"

Durakta bekleyen bir vatandaş, "Her iki ayda bir bu camlar kırılıyor, belediye yeniliyor. Bu milli servet, hepimizin cebinden çıkıyor. Sorumluları bulup cezalandırmalılar" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bir diğer vatandaş ise, “Kırık camların üzerinden geçerek durağı kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu alanlar hepimizin ortak malı, zarar verenlere karşı önlem alınmalı. Yetkililer duraklara kamera koyarsa suçlular tespit edilebilir. Ayrıca kırılan camın yeniden takılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“CEZALANDIRILSIN”

Vatandaşlar, yetkililerden hem durakların korunması hem de kamu malına zarar verenlerin cezalandırılması konusunda daha fazla adım atılmasını talep ediyor.

Vatandaşlar, kırık durakların görüntülerini Başkent 153’e ileterek duruma dikkat çekiyor. Belediyenin ise gelen şikayetler üzerine hızlıca müdahale ederek camların değiştirileceğini belirttiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri