Ankara’da ekmek fiyatları zamlandı, Halk Ekmek'e rağbet arttı: Fırın ve marketlerde 10, Halk Ekmek’te 6.5 TL

Ankara’da geçtiğimiz günlerde yapılan ekmek zammı ile birlikte 5 ayda ikinci kez zamlanan ekmek, fırınlarda ve marketlerde 10 TL’ye satılmaya başladı. Ankara’da 2023 yılı sonunda 7 TL olan ekmek fiyatı 2024 başında yüzde 14 artışla 8 TL’ye çıkmış ve ekmeğin gramı da 210 grama yükseltilmişti. Ankara'da artan ekmek fiyatları sonrası Halk Ekmek'e talep arttı.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ekmek fiyatı 1 Mayıs itibariyle bu kez yüzde 20 oranında zamlandı ve Ankara’da ekmek fiyatı 10 TL oldu. Marketlerde ve fırınlarda 10 TL’ye satılmaya başlanan ve 200 grama düşen ekmek Halk Ekmek büfelerinde ise 250 gram olarak 6.5 TL’ye vatandaşlarla buluşuyor.

Geçen sene temmuz ayında Halk Ekmek yüzde 66’lık bir artışla 3 TL olan ekmeği 5 TL’den satmaya başlamıştı. O dönem 6.5 TL olan piyasadaki ekmeklere oranla 1.5 TL’lik bir indirim sağlayan Halk Ekmek yılbaşında ise yüzde 30 zam yapmış ve 6.5 TL ile bu kez 8 liralık ekmekte 1.5 indirim sağlamaya başlamıştı.

Ankara’da güncel durumda Halk Ekmek büfelerinde ekmek başına 3.5 TL’lik bir avantaj söz konusu iken; bu durum Ankaralılara her 3 ekmekte 1 ekmek daha fazla alma imkanı sağlıyor.

Ankara’da kepekli ekmek fiyatları da 15 TL’ye çıkarılmış durumda. Halk Ekmek büfelerinde bu ekmeğin fiyatı da 9.25 TL.

HALK EKMEK ÜRETİMİ GÜNLÜK 500 BİN SEVİYELERİNDE

Ankara’da 1 Mayıs 2024’ten beri 10 TL’ye çıkan ekmek fiyatı sonrası vatandaşın Halk Ekmek'e olan ilgisi de artmış durumda. Halk Ekmek’in resmi X hesabından yaptığı günlük ekmek üretim sayısından da net şekilde görülen artış devam edecek gibi görünüyor. Ankara Halk Ekmek, Mayıs 2024 itibariyle günlük ortalama 500 bin ekmek üretimine ulaşmış durumda.

Yılbaşında ekmeğe 1 TL zam gelirken 1.5 TL zam yapılan Halk Ekmek’in en az temmuz ayına kadar zam yapması beklenmezken temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağı ve zam oranı belirsizliğini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri