Ankara’da ekmek sanayisinde teknolojik atılım

Ankara Başkent Organize Sanayisi teknolojik atılımlarla ön plana çıkıyor. Ekmek üretiminde AR-GE çalışmaları ile katkısız uzun ömürlü ekmek üretimi gerçekleştiren Ridada Unlu Mamuller yeni nesil ekmekçilik yapıyor.

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

Türkiye sanayisi her alanda teknolojik atılımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Özellikle Ankara sanayisinin son dönemlerde yaptığı teknolojik yatırımları dikkat çekiyor. Bu alanlardan birisi de unlu mamuller sektörü oldu.

Ridada Unlu Mamuller CEO’su teknolojik yatırımlar ve unlu mamul sektörünün gelişimi ile ilgili Davlet Chetyz www.anadolugazete.com.tr’nin sorularını cevapladı.

"BİR HAYALDEN ÇIKTIK VE SONUCA VARDIK"

Tüketime hazır donuk ekmek üretimini maya ya da herhangi bir kabartıcı katkı kullanmadan yaptıklarını ve sürekli gelişim içerisinde olduklarını belirten Chetyz, “Geleneksel üretim anlayışını benimsemediğimiz için ezbere bilinen üretim süreçleri ve ürünlerinden tecrübe kazanamazdık. Bu konuda biz bir hedef koyduk. Çok fazla okuduk, çok fazla araştırdık. Bir hayalden çıktık ve sonuca vardık.” şeklinde konuştu.

Maya kullanmadan üretim yaptıklarını belirten Chetyz, “Ekmeklerimiz şoklanıyor ve -18 derece 12 ay saklanabiliyor. Sahip olduğumuz teknoloji sayesinde yüksek nem oranlı ürünler yapabiliyoruz. Bu sayede çözüldükten sonra da ilk tazeliğini koruyor. Kullandığımız katkı ve koruyucular bize en çok sorulan sorular arasında. Aslında doğada her şey var ve biz bunları kimyasal olmadan işleyebilecek yeni bir altyapıya sahibiz” ifadelerini kullandı.

“İŞLENMEMİŞ KARBONHİDRATI YENEBİLİR HALE GETİRİYORUZ”

“Görünümü geleneksel olan endüstriyel mamuller üretiyoruz ancak ürünlerimiz tamamen teknolojik. ‘Mayasız olması ne sağlıyor?’ derseniz öncelikle sindirimi kolaylaştırıyor. Hamur fermente olmadığı için işlenmemiş karbonhidratı yenebilir hale getiriyoruz. Ekmek formunda buğday lapası diyebilirsiniz. Glisemik indeksimiz diğer mayalı ekmeklere göre çok düşük. İçeriğine baktığımızda ise yüksek lif oranlı olması sağlık açısından olumlu etki ediyor.” diyen Chetyz, “Maya kullanmamak burada bir metot. Bunun sonuçları asıl faydayı sağlıyor. En önemli özelliğimiz yüzde yüz pişmiş, çözüldüğünde direkt tüketilebilen unlu mamuller üretebiliyoruz. Geleneksel ekmekçilikte kabartmak, pişirmek ve standart ürün çıkarmak için beyaz un (yüksek glüten oranı) gerekiyor. Bizim teknolojimizde ise beyaz una ihtiyaç olmadan tüm tahıl, bakliyat, meyve ve sebzelerden ekmek yapabiliyoruz. Ayrıca bunları margarin, palm yağı, emülgatör vb. olmadan vegan sertifikalı şekilde yapıyoruz. Aynı üretim metotlarını kullanarak artizan tatlı üretimine başladık. Daha sağlıklı ve pratik lezzetler ortaya çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri