Ankara'da Eris varyantı esnafı tedirgin etti!

Ankara Kızılay’da 18 yıldır kafe işleten Ahmet Tilkioğlu babadan kalma mesleğini sürdürürken Eris varyantına karşı hazırlıklı olduklarını belirtti.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Üniversite eğitimi sonrasında baba mesleğini sürdüren 35 yaşındaki işletmeci Ahmet Tilkioğlu, 18 yıldır bu mesleği yaptığını söyledi. Son zamanlarda gündemde olan Eris varyantı hususunda anadolugazete.com.tr muhabirinin olası bir pandemi sürecine hazır olup olmadığı sorusu üzerine değerlendirmelerde bulunan Tilkioğlu, “Tabii ki böyle bir olası pandemiye hazırlıklı olmak zorundayız. Bu kapsamda, işletmemizde gerekli hijyen ve güvenlik önlemlerini almak, çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını korumak oldukça önemlidir. Bu bağlamda biz her türlü varyanta hazırız. Öte yandan toplum olarak da, bu süreçten daha az etkilenmek için bireysel önlemler almamız gerekiyor. Maske takmak, sosyal mesafeyi korumak ve el hijyenine dikkat etmek gibi önlemler, bizi ve sevdiklerimizi korumaya yardımcı olacaktır.” sözleriyle olası salgına karşı hazırlıklı olmanın altını çizdi.

AVANTAJLAR, DEZAVANTAJLAR

Merkezi yerlerde kafe işletmenin yüksek müşteri potansiyeli nedeniyle avantajlı görünebildiği, ancak kira ve işletme maliyetlerinin yüksekliği, rekabetin yoğun olması ve AVM'lerin etkisi gibi dezavantajların da mevcut olduğunu açıklayan Tilkioğlu, merkezi yerlerde bu mesleği yapmanın avantajları ve dezavantajlarını ise şu sözlerle sıraladı: “Merkezi bir yerde kafe işletmenin avantajları; yüksek müşteri potansiyelinin olması, farklı müşteri kitlelerine ulaşma imkanı, kentin merkezinde yer alma şeklinde tanımlayabilirim. Dezavantajları ise kira ve işletme maliyetlerinin yüksekliği, rekabetin yoğun olması.”

"KALİTELİ HİZMET SUNMAK ÖNEMLİ"

Kafe işletmenin en önemli püf noktasının müşteri odaklı olmaktan geçtiğini belirten Ahmet Tilkoğlu, “Müşterilerin ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun bir konsept geliştirmek, kaliteli hizmet sunmak ve sürekli yenilik yapmak önemlidir. Ayrıca, işletmenin karlılığını artırmak için maliyetleri kontrol altında tutmak da gerekir” ifadelerini kullandı.

POPÜLER BİR SEKTÖR

Bu sektörün en keyifli yanının müşterilerle etkileşimde bulunmak olduğunun altını çizen Tilkoğlu, “Müşterilerin memnuniyetini görmek ve onlara kaliteli bir hizmet sunmak, bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır.” şeklinde konuştu.

Ahmet Tilkioğlu, “Her zaman popüler bir sektör olmayı başaran ancak, son yıllarda değişen tüketici alışkanlıkları ve teknolojik gelişmeler, nedeniyle bu sektörü de etkilemiş olan kafe işletmecilerinin, değişen koşullara uyum sağlayarak yenilikler yapması, gelecekte de başarılı olmalarını sağlayacaktır.” sözleriyle öneride bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri