Ankara'da Fidan Diyanet Gençlik Merkezi açıldı

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Hamamönü semtinde inşa edilen Fidan Diyanet Gençlik Merkezi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Ankara Valisi Vasip Şahin’in katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ankara Valiliği ve İl Müftülüğü işbirliğinde hayata geçirilen merkez, gençlerin manevi gelişimini desteklemek amacıyla faaliyete geçti.

Açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hz. Muhammed’in ümmetine layık bireyler yetiştirme hedefi doğrultusunda merkezde gençlerin şahsiyetini inşa etmeyi amaçladıklarını belirtti. Erbaş, "Bu merkezler, gençlerimizin dini, ahlaki ve insani değerlerle donatılması için önemli bir fırsat sunuyor" diyerek, Peygamber Efendimizin gençlere verdiği öneme dikkat çekti. Erbaş, "Peygamberimiz, suffede yetiştirdiği sahabilerle gençliğin önemini gösterdi. Biz de buradaki gençleri bilgi, ahlak ve irfanla besleyerek yetiştireceğiz" dedi.

"GENÇLERE REHBERLİK ETMEK İÇİN ÇABALIYORUZ"

Erbaş, gençlerin elinden ve dilinden emin bireyler olarak yetişmesi için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, Türkiye genelinde 593 gençlik merkezi, 588 okuma salonu ve 80 genç ofisi ile hizmet verdiklerini söyledi. Diyanet’in gençlik çalışmaları kapsamında 1900 gençlik koordinatörü ve 1828 manevi danışmanla haftada 1 milyon 256 bin gence ulaşıldığını belirten Erbaş, "Gençlerimiz için yaptığımız çalışmalara her geçen gün yenilerini ekliyoruz" diye ekledi.

"GENÇLERİMİZE HEM BİLGİ HEM MANEVİYAT SUNACAĞIZ"

Ankara Valisi Vasip Şahin de konuşmasında, Fidan Diyanet Gençlik Merkezi'nin gençlerin bilgi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayacak bir ortam sunacağını belirtti. "Amacımız, gençlerimize sadece bilgi değil, aynı zamanda manevi değerlerle dolu bir atmosfer sağlamak" diyen Şahin, merkezin entelektüel mekanlarla zenginleşmiş bir bölgede konumlandığını vurguladı. Şahin, gençlerin merkezde yazar ve çizerlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunma imkanına sahip olacağını ifade etti.

3 bin metrekarelik bir alanda kurulan ve alt katında kapalı otopark bulunan merkezin açılışı, Erbaş'ın duaları eşliğinde kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, açılışın ardından merkezin bahçesine çam fidanları dikerek gençlere daha yeşil bir gelecek bırakma mesajı verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri