Ankara'da Filistin'e destek için yürüyüş düzenlenecek

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstermek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla Ankara'da yürüyüş düzenleyecek. 'Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü'nün 6 Ekim Pazar günü gerçekleştirileceği belirtildi.

İsrail, Gazze'de kadın, çocuk ve yaşlı demeden on binlerce insanı hayattan kopardı. İsrail'in saldırıları sürerken, Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) yürüyüş düzenleme kararı aldı.

ANFİDAP'a mensup sivil toplum kuruşları tarafından düzenlenecek yürüyüş, 6 Ekim Pazar günü saat 13.30'da Kurtuluş Metro İstasyonu önünden başlayacak.

Akademisyenler, gazeteciler, hukukçular, sağlık çalışanları başta olmak üzere çeşitli meslek gruplarının yer alacağı yürüyüş, Anadolu Meydanı'nda tamamlanacak.

HEDEF 1 MİLYON KATILIMCI

ANFİDAP üyesi İsmail Mansur Özdemir, "Biz bütün renkleriyle Ankaralıları davet ediyoruz. Bu yürüyüşteki hedefimiz 1 milyon kişiyle yürümektir. Şu ana kadar Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün hazırlığı da bu yönde. Türk ve Filistin bayrakları, afişlerimiz ve dövizlerimizle bu eylemin hazırlığını yapmaya devam ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri