Ankara'da gerçekleşen baba cinayeti davasında yargılama başladı

Başkent Ankara trajik bir olayın yargılamasına tanıklık ediyor. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davada tutuklu sanık Numan Yasin Zeren'in (24) yargılanıyor.

Sanık Numan Yasin Zeren, hakkındaki suçlamaları reddederek, savunmasını yazılı olarak yapma talebinde bulundu.

Olayın tanıklarından olan müşteki Yıldız Zeren, olayın detaylarını paylaştı. Olayın yaşandığı gece, saat 03.00 civarında uyanan Yıldız Zeren, mutfağa gittiğinde korkunç bir manzara ile karşılaştı. Eşinin boğazı kan içinde olduğunu belirten Yıldız Zeren, yardım istemek için dış kapıya yönelmeye çalışırken arkasından 4-5 kez bıçaklandı. Yıldız Zeren, oğulları Numan'ın sürekli uyuşturucu için para istediğini belirtirken şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Duruşma sırasında ailenin komşusu S.D'nin de tanık olduğu ortaya çıktı. S.D, olayın yaşandığı gece üst kattan gelen sesleri duyduğunu ve Numan Yasin'in kaçtığını gördü. Daha sonra eve gelen Numan Yasin'in kuzeni, "Numan Yasin evdekileri bıçakladı" dedi. S.D, 112 Acil Sağlık'ı aradığını ve polise durumu bildirdiğini anlattı.

Mahkeme heyeti, sanık Zeren'in akıl sağlığı durumunu belirlemek amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verirken, tutukluluğunun devamına hükmetti. Davanın bir sonraki duruşması 16 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Davanın iddianamesinde, Numan Yasin Zeren'in, uyuşturucu bağımlısı olarak bilindiği ve 29 Haziran'da Keçiören'deki evlerinde babası Mehmet Zeren ile çıkan bir tartışmanın ardından babasını bıçaklayarak öldürdüğü ve annesi Yıldız Zeren'i sırtından bıçaklayarak yaraladığı detayları bulunuyor.

Sanık Zeren'e, babasını öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, annesini yaralama suçundan ise 13 ila 20 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri