Ankara'da gıda denetimleri arttı: Kızartma yağları inceleme altına alındı

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren gıda kontrol ekipleri, hızlı gıda üretimine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Özellikle fast food tarzında hızlı üretim yapan işletmelerde oluşabilecek riskleri önlemek amacıyla kızartma yağlarına yönelik detaylı bir denetim gerçekleştirildi. Ayrıca, insan sağlığına zarar verebilecek polar madde tespiti için iş yerlerinde kullanılan kızartma yağlarından numune alındı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama doğrultusunda, 10 gün boyunca toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılan yağlara dair geniş kapsamlı denetimlerin yapılacağı duyurulmuştu. Bu çerçevede Ankara'da da denetimler başladı. Gıda kontrol ekipleri, Yenimahalle ilçesinde bir alışveriş merkezinde bulunan iş yerlerini denetleyerek hijyen belgelerini, işletme kayıt belgelerini, tedarik faturalarını ve baca temizliği belgelerini inceledi. Ayrıca, kızartmalarda kullanılan yağlardan numuneler alındı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlerde yaklaşık 300 denetçiyle birlikte toplu tüketim yerlerinde, restoranlarda ve kafelerde özellikle kızartmada kullanılan bitkisel kökenli yağlara odaklandıklarını belirtti. Korkmaz, uzman gıda mühendisleri ve denetçiler tarafından yapılan denetimlerde yağlarda ısı ölçümü, polar madde miktarı, asit miktarları gibi faktörlerin detaylı bir şekilde incelendiğini ifade etti. Alınan numunelerin tam yetkili laboratuvarlarda analiz edileceğini belirten Korkmaz, bu sayede insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek unsurların tespit edilerek gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri