Ankara'da Güneydoğu'ya 2 yeni turistik hat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan hatlarında yeni turistik trenlerin hizmete girmeye hazırlandığını duyurdu. Yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan bu yeni trenlerin, seyahat severler ve sanat tutkunlarının ilgisini çekeceği belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan açıklamada, seyahat severlerin gözdesi haline gelen Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif sunacak olan bu yeni trenlerin nisan ayında sefere başlayacağını ve haziran ayının ortalarına kadar seferlerine devam edeceğini ifade etti. Bakan Uraloğlu, "Ankara-Kars hattında büyük talep gören Turistik Doğu Ekspresi'nin yanı sıra farklı güzergahlarda turistik trenlerin işletilmesi yönünde talepler vardı. Bu iki trenle bu taleplere cevap verdik" dedi.

Ankara-Diyarbakır güzergahında çalışacak olan turistik trenin ilk seferinin 19 Nisan'da yapılacağını açıklayan Uraloğlu “Bin 51 kilometre hat uzunluğunda ‘Ankara-Diyarbakır’ parkurunda işletilecek Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni, 180 kişi kapasiteli, 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacak. Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te hareket edecek, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de seferlerine başlayacak. ‘Ankara-Diyarbakır’ seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’de 3 saat turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkânı sunacak.” dedi. Ankara- Diyarbakır yolculuğu yataklı vagonda 9 bin TL, Diyarbakır- Ankara ise 8 bin TL olarak açıklandı.

ANKARA- TATVAN ARASI İLK YOLCULUK 17 NİSAN'DA

Ankara-Tatvan parkurunda ise ilk seferin 17 Nisan Çarşamba günü gerçekleşeceği ve Ankara'dan Tatvan'a gidecek olan trenin Elâzığ’da 4 saatlik bir duruş yapacağı ifade edildi. Tatvan'dan Ankara'ya dönüş seferinde ise Palu'da 3 saat, Elâzığ’da 4 saat ve Kayseri'de 3 saatlik duruşlar olacağı belirtildi.

Ankara-Tatvan parkurunda iki kişinin seyahat edebileceği yataklı kabin fiyatının 9 bin 900 lira, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin lira olduğu belirtildi.

Bakan Uraloğlu, bu yeni turistik trenlerin, Anadolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlere alternatif bir tatil seçeneği sunacağını ve seyahatin kendisinin bir tatil keyfi yaşatacağını belirtti. Ayrıca, tren seyahatinin fotoğraf severler için de önemli fırsatlar sunacağını vurguladı ve farklı parkurlarda da turistik trenlerin işletilmesi çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri