Ankara’da hastalık havası: Hava bir ısınıp bir soğuyacak

Başkent Ankara, ekim ayına meteorolojik olarak çalkantılı girdi. Yağmurlu girilen ekim ayında yağmurlu hava çok uzun süre kalmazken hava sıcaklıkları hala belli bir seviyenin altında seyredecek.

HAVA DEĞİŞİMLERİNE AMAN HA DİKKAT!

Ankara’da özellikle gece ve sabah saatlerinde hava sıcaklığı düşüyor! Başkent Ankara’nın birçok ilçesinde kış kendini göstermeye başlıyor. 10 derecenin altına düşen en içi en düşük sıcaklık insanların giyim alışkanlıklarını değiştirmesini sağlayabilir. Ankara’da gün içinde en yüksek seviye ise hala kışın gelmediğini anımsatıyor. Bu gün içi hava durumundaki değişiklik ise hastalıklara davetiye çıkıyor.

​​​​Başkent Ankara için, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre, Ankara'da 6 Ekim Cuma günü hava durumu şu şekilde:

Ankara’da 6 Ekim Cuma gününde en düşük sıcaklığın 13, en yüksek sıcaklığın 23 derece olması bekleniyor. Gün içinde en düşük sıcaklık haftanın geri kalanında ve gelecek haftada ise 9- 10 derece seviyelerine gerileyecek.

İŞTE ANKARA’NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Yağmurun veya olumsuz bir iklim olayının görülmesinin beklenmediği önümüzdeki günlerde Ankara’da hava parçalı bulutlu ve güneş olacak. Akşam saatlerinden sonra hızla düşecek havayla ilgili uzmanlar hastalık uyarısı yapıyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, Doğu Karadeniz ve Marmara'nın kuzeyi zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara'nın doğusunda pus ve yer yer sis beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.

Ankara için bu dönemde hiçbir ilçede yağmur beklenmiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri