Ankara'da hastanelerde hırsızlık yapan kişi tutuklandı: Bilgisayar parçaları çalıyordu

Ankara'da hastanelerde kullanılan bilgisayarların parçalarını çaldığı tespit edilen şüpheli, polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu yakalanarak tutuklandı.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma, hastanelerdeki bilgisayarlardan işlemci, RAM gibi değerli parçaların çalındığı yönünde gelen şikayetler üzerine başlatıldı.

Polis ekipleri, şüphelinin izini sürmek için hastanelerin güvenlik kameralarını detaylı şekilde inceledi. Görüntülerde, şüphelinin hastanelere sırt çantası ve şapka ile girdiği, bilgisayar kasalarının içerisindeki işlemci, RAM, anakart, harddisk gibi yüksek değerli ve kolay elden çıkarılabilecek parçaları çaldığı tespit edildi. Ayrıca, şüphelinin mesai saatleri içinde rahat dolaşabilmek için beyaz önlük taşıdığı ve mesai saatleri dışında ise hastanelerin daha az göze çarpan bölgelerinden girip çıktığı belirlendi.

Polis, yapılan incelemeler sonucunda hırsızlık olaylarının arkasında N.A. adlı şahsın olduğunu ve Kayseri'de bir adreste saklandığını tespit etti. Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonla şüpheli, Kayseri'de yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli N.A.'nın, Ankara'da farklı hastanelerden 26 bilgisayar kasasından işlemci, RAM, harddisk, anakart gibi malzemeleri çalarak maddi zarara sebep olduğu belirlendi.

Adli işlemlerin tamamlanmasının ardından N.A., Ankara'da mahkemeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olay, Ankara'daki hastanelerde güvenlik önlemlerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri