Ankara'da iç güvenlik ekipmanları fuarı kapılarını açtı

İçişleri Bakanlığı himayesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın iş birliği ile düzenlenen İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı (İGEF'24) Ankara’da başladı.

ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, yerli ve yabancı olmak üzere 72 firma katılıyor. Fuar, EXPOLINK Fuarcılık tarafından organize edilirken, Silah Sanayicileri ve Patlayıcı Maddeler İş Adamları Derneği (SİSİAD) da destek veren kuruluşlar arasında yer alıyor.

YÜKSEK TEKNOLOJİYE DAYALI GÜVENLİK ÇÖZÜMLERİ

Fuarın açılış töreninde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Türkiye'nin savunma sanayisinde yerlilik oranının son 20 yılda yüzde 20'lerden yüzde 80'e ulaştığını belirtti. Karaloğlu, özellikle son dönemde otomasyon, yapay zeka ve robotik gelişmelerin hem devlet hayatını hem de toplumun güvenlik ihtiyaçlarını radikal biçimde dönüştürdüğünü vurguladı. "Sanal ve siber tehditler artık suç dünyasının bir gerçeği. Bu tür risklere karşı hem devletin hem de güvenlik birimlerinin kendisini hazırlaması büyük bir zorunluluk haline geldi." dedi.

Karaloğlu, Lübnan'da yaşanan çağrı cihazlarının patlatılması gibi olayları iç güvenliğe yönelik yeni tehditlere örnek göstererek, teknolojinin bu yeni risklerle mücadeledeki önemini vurguladı. Türkiye’nin iç güvenlik birimlerinin, bu tehditlere karşı hazırlıklarını hızla sürdürdüğünü belirten Karaloğlu, 600 bin emniyet mensubunun vatandaşın huzurunu sağlamak için görev yaptığını hatırlattı.

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ FUARDA BİR ARAYA GELDİ

Fuarın açılışına Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, SİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cafer Sayılır ve EXPOLINK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan da katıldı. Açılışın ardından, Bakan Yardımcısı Karaloğlu ve beraberindeki heyet, başta ASELSAN’ın telsiz standı olmak üzere çeşitli stantları ziyaret ederek sergilenen güvenlik ekipmanlarını yakından inceledi.

İGEF'24, 21 Eylül Cumartesi gününe kadar ziyaretçilere açık olacak. Fuarda, iç güvenlik teknolojilerindeki en son yenilikler ve çözümler sergilenirken, sektör profesyonelleri ve uzmanlar bir araya gelerek bilgi ve tecrübelerini paylaşma fırsatı bulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri