Ankara'da İlk Şehircilik Bienali: Kentsel dönüşüm ve Şehircilik kültürü Ankara’da tartışmaya açıldı

Ankara Şehircilik Bienali, kentsel dönüşüm ve şehircilik kültürünü tartışmaya açıyor.Ankara, Türkiye’nin ilk şehircilik bienali olan “Ankara Şehircilik Bienali”ne ev sahipliği yapıyor. Bienal, Ankara’nın kentsel dönüşümü ve şehircilik kültürünün zenginleşmesi amacıyla düzenleniyor.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Bienal, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ve Ankara Ticaret Odası’nın ortaklığında İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı tarafından organize edildi. Bienal, 13-26 Kasım tarihleri arasında Ankara Kent Konseyi binasında gerçekleşti.

Bienalin açılışı, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Ticaret Odası Başkanvekili Murat Kesici, İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli, İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Şenbil, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Bahar Yenigül ve Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Altay Kaya’nın katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasında, bienalin Ankara’nın beşeri sermayesini bir araya getirmeyi amaçladığını belirten İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Şenbil, “Vakıf olarak hiçbir şekilde bir siyasetle ilişkimiz ya da farklı kurum kuruluşlarla organik bağımız bulunmamaktadır. Herkesle ön yargısız bir şekilde bir araya geldik ve Ankara’nın beşeri sermayesini bu bienalde buluşturma onurunu yaşadık diyebilirim” ifadelerini kullandı.

İKİ TEMA ÖN PLANDA

Bienal, “Kentsel Dönüşüm” ve “Şehircilik Kültürü” olmak üzere iki ana tema altında düzenleniyor. “Kentsel Dönüşüm” teması altında, Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak.

“Şehircilik Kültürü” teması altında ise, kentleşmenin tarihsel gelişimi, şehircilik felsefeleri ve şehircilik politikaları ele alınacak.

Bienal kapsamında, paneller, söyleşiler, sergiler, atölyeler ve sinema gösterimleri düzenlenecek. Bienalin sonunda ise, bir sonuç bildirgesi yayımlanacak.
Ankara Şehircilik Bienali, kentsel dönüşüm ve şehircilik kültürünü tartışmaya açarak, Ankara’nın geleceğine dair önemli bir katkı sunması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri