Ankara'da İnsansız Hava Araçları Türkiye Şampiyonası heyecanı!

Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen İnsansız Hava Araçları (İHA) Türkiye Şampiyonası'nın Ankara etabı, Ayaş Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen sıralama yarışları ile tamamlandı. Etkinlikte 22 sporcu, zaman derecesi elde ederek şampiyonada önemli bir adım attı.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Teknik Kurulu Başkanı Can Tayfun, yaptığı açıklamada, şampiyonanın ilk ayağını başarıyla tamamladıklarını belirtti. Tayfun, "Ankara etabında sporcularımız büyük bir rekabet içinde yarıştı ve oldukça iyi dereceler elde edildi. Bu başarılar, Türkiye'deki İHA sporlarının geleceği adına umut verici." dedi.

İSTANBUL'DA 2. ETAP VE FİNAL HAZIRLIKLARI

Şampiyonanın ikinci etabı, 3 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek. Bu etap sonunda finalde yarışacak sporcular belirlenecek. Tayfun, final etabının 10 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirileceğini ve bu etapta 32 sporcunun mücadele edeceğini açıkladı. Ayrıca, 2025 yılı için milli takımın bu yarışmalar sonucunda oluşturulacağını ifade etti.

ULUSLARARASI YARIŞMA HAZIRLIKLARI

Can Tayfun, Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) CAT2 Yarışı'nın da müjdesini verdi. İstanbul'da 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan bu uluslararası yarış, Türkiye'deki hava sporlarının dünya sahnesine çıkması açısından büyük önem taşıyor.

SPORCULARA VE ORGANİZASYONA ÖVGÜLER

Tayfun, yarışmaya katılan tüm sporcuları gösterdikleri özveri ve çaba için tebrik etti. Ayrıca, organizasyonun sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen tüm ekiplere teşekkür etti. Tayfun, "Bu tür etkinlikler, genç yeteneklerin keşfedilmesi ve Türkiye'nin bu alanda uluslararası başarılar elde etmesi için büyük bir fırsat sunuyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri