Ankara'da kış lastiği değişimi yoğunlaştı

Ankara'da kış lastiği değişimi dönemi başladı. Başkentliler, kış lastiği değiştirmek için son ana kadar bekledikleri için lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Ulus Sanayi Caddesi'nde faaliyet gösteren Bahattin İpek, yaklaşık 20 yıldır bu mesleğin içerisinde olduğunu söyledi. anadolugazete.com.tr’ye kış lastiğinde yaşanan yoğunluk ve dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan İpek, "Kış lastiği konusunda insanlarımız artık daha bilinçli hareket ediyor. İnternet ortamında bir lastiğin ebatına ve fiyatına rahatça ulaşabiliyorlar. Ancak şöyle bir durum var. Birçok vatandaş kış lastiği değiştirmek için kar yağmasını beklediği ve aynı anda işletmelere gittikleri için yoğunluk ve yığılma oluyor. Bazı vatandaşlarımız ise kış lastiğini satın aldığı halde değiştirmek için bekletiyor." dedi.

“SON ANA KADAR BEKLEMEYİN, SERT KIŞ GELMEDEN DEĞİŞTİRİN”

İpek, kış lastiği değişiminin ekim ayı itibari ile başladığını belirterek, "Maalesef bizim ülkemizde birçok insan son ana kadar bekliyor. Dolayısıyla yoğunluk oluşuyor. Herkes aynı anda gelip aynı anda hizmetini isteyince o zaman hem bizim için hem kendileri için zor bir durum oluşuyor. Onlar beklemek zorunda kalıyor biz ise onları beklettiğimiz için üzülüyoruz. Dolayısıyla kış hava muhalefeti oluşmadan önce randevu alıp gelirlerse daha iyi olur." diye konuştu.

KIŞ LASTİĞİ DEĞİŞTİRİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

İpek, kış lastiği değiştirirken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinerek, "Kış lastiği değiştirirken mutlaka güvendikleri bir markanın lastiğini alsınlar. Ayrıca lastiğin üretim tarihi diye bir söylem var ancak 10 yıllık raf ömrü de var. Bence kendi bütçelerine göre güvendikleri marka ve işletmeciye gidip kış lastiği değişimi yapabilirler.” ifadelerini kullandı.

5 SANİYEDE HAYAT KURTARIR

Başkentlilere kış lastiği değiştirmeleri konusunda uyarıda bulunan İpek, "Kış lastiği yıl boyu lazım olmasa bile, 5 saniyede hayat kurtarır. Kış lastiklerimizi mutlaka takalım. İhmal etmeyelim." dedi.

2023 YILI LASTİK HİZMETLERİ AZAMİ FİYAT TARİFESİ İSE ŞÖYLE:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri