Ankara'da Kurban Bayramı için hareketlilik başladı

Ankara'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında yoğunluk gözle görülür şekilde arttı. Özellikle Sincan ilçesindeki Çimşit hayvan pazarında vatandaşlar, kurbanlık hayvanlar için besicilerle pazarlık yaparak alım satım işlemlerini gerçekleştiriyor. Küçükbaş hayvanların fiyatları 10 bin ile 25 bin lira arasında değişirken, büyükbaş hayvanlar 90 bin ile 300 bin lira arasında alıcı buluyor.

Ağrı'dan Ankara'ya gelen besici Zafer Bora, pazarın en hareketli yerlerinden birinde hayvanlarını satışa sundu. Bora, "100 tane malımız var. 20 düve ve 80 dana getirdik. Bunların 70'e yakınını sattık. En ucuzunu 90 bin liraya, en pahalısını ise 900 kilogram civarındaki hayvanı 210 bin liraya sattık" dedi.

FİYATLAR BİR MİKTAR DÜŞTÜ

Bora, bu pazardaki yoğunluğun Ankara'nın en fazla olduğunu belirterek, fiyatların geçen yıla göre normal olduğunu, hastalık olmaması nedeniyle fiyatların bir miktar düştüğünü ifade etti. Ayrıca, çiftliklerde 260-270 lira civarında satılan hayvanların, pazarda 800 kilogram gelen bir hayvanın 250 bin lira civarında alıcı bulduğunu söyledi. Bora, "Zaman kısaldı artık almaları lazım" diyerek vatandaşları uyardı.

Tokat’tan Ankara’ya gelen bir diğer besici Ömer Güler de, Dumanlı yaylasından getirdiği hayvanlarını satışa sunduğunu belirtti. Güler, "Bizim hayvanlarımızın eti her derde devadır. 6 aydır beside olan hayvanlarımızı severek yetiştiriyoruz" dedi. Kurban alacak vatandaşlara hayvanın evraklarının ve yaşının önemini vurgulayan Güler, "Hayvanın evrakı pasaportu olmalı ve 2 yaşını doldurmuş olmalı. Ağzında iki tane kazma dişi çıkmış olmalı" şeklinde konuştu. Güler, Ankara’ya getirdiği 23 kurbanlıktan 8 tanesini sattığını, kalan 15 taneyi de bu hafta içinde satmayı planladığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri