Ankara'da M çiçeği paniği: "4 kişi karantinaya alındı!" iddiası ortalığı karıştırdı

Afrika kıtasında başlayarak yayılan ve birçok ülkede görülen M çiçeği virüsü, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından "küresel sağlık acil durumu" ilan edilmesine neden oldu. Bugüne kadar dünya genelinde 524 kişinin hayatını kaybettiği bu salgın, Türkiye'de de endişe yaratıyor. Ankara'da maymun çiçeği şüphesiyle 4 kişinin karantinaya alındığı iddiaları ortalığı karıştırdı.

Sözcü Televizyonu'nun iddiasına göre, Ankara Etlik Şehir Hastanesine getirilen bir kişi, maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. Şüpheli vakaya dair yapılan tetkikler devam ederken, üç kişinin daha 21 Ağustos’ta Bilkent Şehir Hastanesinde aynı gerekçeyle karantinaya alındığı belirtildi.

SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU: "M ÇİÇEĞİ ÜLKEMİZDE GÖRÜLMEDİ"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, daha önce yaptığı açıklamada Türkiye’de maymun çiçeği virüsüne dair herhangi bir vaka tespit edilmediğini söylemişti. Bakan Memişoğlu, “M Çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı.” ifadelerini kullanmıştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI TEDBİRLERİ SIKILAŞTIRDI

Sağlık Bakanı, Türkiye'de şu ana kadar tanı konulmamış olsa da Sağlık Bakanlığının gerekli önlemleri alma noktasında alarm halinde olduğunu ve olası bir salgına karşı hazırlıklı olduklarını ifade etti. Memişoğlu, "Korkuya ve paniğe gerek yok. M Çiçeği tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz!" diyerek vatandaşları sakin olmaya davet etti.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsü nedeniyle küresel sağlık acil durumu ilan etmiş ve ülkeleri bu konuda tedbirler almaya çağırmıştı. DSÖ'nün verilerine göre, virüs şu ana kadar dünya genelinde 524 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Virüsün özellikle Kongo ve çevresindeki ülkelerde yoğun olarak görüldüğü ve bu bölgelerden yayıldığı bildirildi.

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ: MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ

Ankara’daki bu gelişme, Türkiye’de de maymun çiçeği virüsüne karşı dikkatleri artırdı. Sağlık otoriteleri, hem vatandaşları bilgilendirmeye hem de gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Uzmanlar, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve şüpheli belirtiler görüldüğünde sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini vurguluyor.

Maymun çiçeği virüsüyle ilgili gelişmeler, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de yakından takip ediliyor. Yetkililer, virüsün yayılmaması için gerekli önlemleri alırken, halkın bilinçli ve tedbirli olmasını istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri