Ankara'da midye sezonu açıldı! Midye fiyatları ne kadar?

Kızılay'da midye tezgahları açıldı. Vatandaşlar, kış aylarında daha az tercih edilen midyeyi, yeni yıla girmeye sayılı günler kala daha fazla tüketmeye başladı.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara'nın en işlek caddelerinden biri olan Kızılay'da seyyar midye tezgahları açıldı. Küçük boy midye 8 TL, büyük boy midye ise 10 TL'den satılıyor. Seyyar midye esnafı, akşamları 300'e yakın midye satışı yaptıklarını belirterek, vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

Başkentliler, yeni yıla girmeye sayılı günler kala midye keyfini sürdürüyor. Kış aylarında geceleri satışın daha az olmasına rağmen midye severlerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren esnaf, kışın gece saat 2'ye kadar, yazın ise sabaha karşı 5'e kadar satış yaptıklarını belirtti.

Midyenin protein ve demir açısından zengin bir besin kaynağı olduğunu söyleyen esnaf, ayrıca midyede bulunan B12 vitaminin sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olduğu bilgisini aktardı.

Midyenin püf noktalarına değinen esnaf şunları söyledi:

“Midyelerin taze olması çok önemlidir. İlk olarak buna dikkat etmek gerekiyor. Midyelerin içini çok fazla doldurmamak lazım. Midyeleri pişirirken tencerenin kapağını çok sık kapatmamalıyız ve pişirdikten sonra biraz dinlendirip limon eşliğinde servis edebiliriz.”

Ankara'da midye, yılbaşı akşamının vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri