Ankara'da motorlu taşıtlara talep arttı

Başkentliler, yakıt fiyatları ve araç tedariki sıkıntısı nedeniyle motosiklete yöneliyor. anadalugazete.com.tr Ankara'daki motosiklet piyasasını araştırdı.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara'da bir motosiklet mağazası müdürü olan Aslan Atmaca, bu yıl satışlarında büyük bir artış olduğunu söyledi. Atmaca, "Türkiye genelinde zaten bu yıl en çok satış yapılan yıl oldu. Hatta motosiklet sektörünün otomobil sektörünü bile geçtiği söyleniyor. Bu yıl işlerimiz baya bir hareketli geçti. Bunun sebebi olarak sıfır araçların yeterli sayıda bulunmaması, bulunanların ise pahalı olması. İkinci neden ise son zamanlarda yakıtların çok yüksek meblağlara çıkmış olması. Litre bazında yakıtlar 35 TL ya da 40 TL bandına çıktığından dolayı insanlar arabalarını bırakıp artık daha tasarruflu olan motosiklet, elektrikli bisiklet gibi ürünlere geçmeye başladılar." dedi.

"ANKARA’DA BÜYÜK BİR SATIŞ POTANSİYELİ VAR "

Satış Müdürü Aslan Atmaca, Ankara'da motosiklet satışlarının pandemiden sonra da devam ettiğini belirterek, "Pandemiden sonra insanların pakete yönlenmesi, evden çıkamayıp sipariş vermeleri paket ihtiyacını doğurdu. Dolayısıyla bir çok kişi motosiklete geçip kuryelik işine başladı. Son 4 yıldır Ankara'da çok büyük bir satış potansiyeli var" açıklamalarında bulundu.

Atmaca, motosiklet fiyatlarının da arttığını söyleyerek, "Otomobil sektörüne göre fiyatlar uygun ancak geçmiş yıllara göre değerlendirdiğimizde 2023 yılında ciddi bir artış oldu. Yani geçen yıl örnek veriyorum 13 bin TL verdiğimiz bi motosiklet şu an 44 bin TL. Bu da hem ülkenin içinde bulunduğu küresel kriz, hem de dünya çapındaki küresel krizden dolayı artışlar yükseldi fakat araba sektörü de aynı hızda arttığı için yine de motor sektörü daha fazla talep görmekte" ifadelerini kullandı.

ATV İLE ULAŞIM SAĞLANIYOR

ATV modellerimiz O prot ve On Road olarak Türkiye’ye 2 şekilde girmekte. On Road olanlar plakalıdır. Plakalı olduğu için sadece ‘traktör giremez’ yazılı yerler haricinde her yere girebilir çünkü bu modeller TSE’ den traktör olarak tescilleniyor. Bunun dışında otoban çevre yolları ve merkezi noktalar hariç her yere ATV ile giriş yapabiliyorsunuz. On road plakalı sigortalı ve motorlu taşıtlar vergisi ödenen araçlarımızdır. ATV satışlarımızda da yıllık artışlarımız devam etmekte. İnsanlar ATV ile de ulaşım sağlamaya çalışıyorlar. Motorlu taşıtların bütün modellerine büyük bir rağbet var.

SLOGANIMIZ: "HAYATIN TADINI ÇIKARMAK İÇİN MUHAKKAK 2 TEKERLEK"

Trafik kurallarını gözeterek özgürlüğün tadını çıkarmak için özellikle 2 tekerlekli araç kullanımının keyif verici olduğunu vurgulayan Aslan Atmaca, “Elbette tüm açarlar keyifli fakat 2 tekerlekli araçlar ile özgürce istediğiniz yere gidebiliyorsunuz. Çok keyifli bir duygu. Bu araçları sürdükçe daha büyüğünü, daha yükseğini daha performanslısını istiyorsunuz. Elektrikli bisiklet bile şu an aynı hazzı vermekte ve çok büyük talep var” ifadelerine yer verdi.

DÜNYA GENELİNDE TUR

Ürünlerin tamamın iyi kalitede olduğunun altını çizen Aslan Atmaca, “Kullanım açısından ATV’ler ile ilden ile gidebilirsiniz fakat motosikletlerin üstün performansı olan su soğutma ABS sistemli ürünleriyle dünya genelinde tura bile çıkabilirsiniz” bilgisini aktararak, Başkentlilere keyifli sürüşler temennisinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri