Ankara’da motosiklete ilgi giderek artıyor

Ankara Motosiklet Kampçılık Spor Derneği’nin Başkanı Orhan Keskin, COVİD-19 salgınından sonra Türkiye’de motosiklete ilginin giderek arttığını söyledi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI
Ankara’da 2. Ankara Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, Altınpark Fuar Merkezi’nde 7 Aralık tarihinde ziyaretçilerine açıldı.
Ankara Motosiklet Kampçılık Spor Derneği’nin Başkanı Orhan Keskin, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, derneğin 2018 yılında kurulduğunu söyledi.

PANDEMİDEN SONRA MOTOSİKLETE İLGİ ARTTI

Motosiklet tutkunu olduğunu vurgulayan Keskin, COVİD-19 pandemisinden (salgın) sonra Türkiye’de motosiklete ilginin giderek arttığını belirterek, şöyle konuştu:

“Türkiye, Avrupa’dan en fazla motosikletin satıldığı ülke oldu. Türkiye’de motosiklet satışları arttı. Motorlu araçlar içerisinde en fazla motosiklet tercih edilemeye başlandı. Artık ülkemizde insanlar motosiklete daha fazla ilgi göstermeye başladı. Bu durum sevindirici. Çünkü motosiklet hem hızlı ulaşım olanağı sağlıyor hem de trafikte yer kaplamıyor. Otopark sorununa neden olmuyor. Bu gibi etmenler Türkiye’de motosiklete ilginin daha da artmasına neden olacak. Ankara’da motosiklete ilgi giderek artıyor, diyebilirim.”


Keskin, Türkiye’de motosiklet kazalarının en büyük sebebinin dış faktörler olduğunu dile getirerek, “Kaygan yol, trafikte motosikletin fark edilmemesi, trafikte diğer sürücüler motorcuları sıkıştırabiliyor. Bu gibi etmenler kazalara neden olabiliyor. Motorcuların hatasından ziyade cidden dış faktörler çok etkili. Tabii esnaf- kurye modeliyle çalışan kuryeler de çok kaza yapıyor.” ifadelerini kullandı.

BAŞKENTLİLER TRAFİKTE MOTOSİKLETE ALIŞAMADI!

Derneğe kayıtlı 200 üyenin olduğunu belirten Keskin, Ankaralıların trafikte motosiklet sürücülerine halen alışamadığını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:
“İstanbul’da motosiklet kullanan motorcular çok daha rahat. Ankara’da yeni yeni bir ilgi başladı. Eminim 3 seneye kalmadan Ankara’da motosiklet kullanan sürücü sayısında bir artış olacak ve Ankaralılar motosiklet sürücülerine trafikte alışacağını düşünüyorum.”

ANKARA KAMP YAPMAYA ÇOK MÜSAİT

Keskin, Ankara’nın Kızılcahamam, Çubuk, Çamlıdere ilçelerinin kampa çok müsait olduğunu ve dernek olarak bu ilçelerde kamp yaptıklarını aktardı.


2. Ankara Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarına dernek olarak katılım sağladıklarını anlatan Keskin, fuarların farkındalık yarattığını söyledi.

Keskin, Ankara’da 18-21 Temmuz tarihleri arasında motosiklet festivalinin düzenlediğini belirterek, tüm Ankaralıları festivale davet ederek, “Her yıl temmuz ayının 3. Haftasında motosiklet festivali düzenliyoruz. Pursaklar tarafında. Türkiye’nin her yerinden motosiklet tutkunları festivale katılım sağlıyor. Geçen sene düzenlenen festival çok güzel geçti. Motosiklet tutkunlarının buluştuğu bir festival. Festivalde motosiklet tutkunları hasret gideriyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri