Ankara'da nesli tükenme tehlikesi olan 9 hayvan!

İklim değişikliği ve insanlar yüzünden birçok hayvanın nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.Ankara'da da nesli tükenmekte olan bazı hayvan türleri bulunuyor. İşte nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanlar...

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Dünyada ve Türkiye'de birçok canlının nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu tehditin sebepleri arasında iklim değişikliği başta olmak üzere sanayileşme ve şehirleşmenin getirdiği zararlar bulunuyor. Başkent Ankara'da da nesli tükenmekte olan bazı hayvan türleri bulunuyor. Bu türler, habitat kaybı, avlanma, kirlilik ve diğer insan faaliyetleri nedeniyle tehdit altında. İşte Ankara ve çevresinde nesli tükenmekte olan hayvanları anadolugazete.com.tr okuyucuları için araştırdık.

ANADOLU PARSI

Ankara ve çevresinde tarihsel olarak yaşamış bir tür olan Anadolu parsı, günümüzde bu bölgede varlığı son derece nadir görülür. Anadolu parsı nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvan türleri arasında yer alıyor.

BOZKIR KARTALI

Bozkır kartalı, Ankara'nın kırsal bölgelerinde görülebilen yırtıcı bir kuş. Ancak habitat kaybı ve avlanma nedeniyle popülasyonu günümüzde gittikçe azalıyor.

SAZ KEDİSİ

Saz kedisi, sulak alanlarda ve sazlıklarda yaşayan vahşi bir kedi türü. Ankara çevresindeki sulak alanların azalmasıyla bu tür de tehlike altında.

ANADOLU VAŞAĞI

İklim değişikliklerinin yarattığı sorunlar sebebiyle nesli tükenmekte olan hayvanlardan biri de vaşak. Ormanlık ve dağlık alanlarda yaşayan, büyük bir yırtıcı kedi türü olan vaşak, Ankara'nın ormanlık bölgelerinde ender olarak görülse de avlanma ve habitat tahribatı nedeniyle nesli tehlike altında.

TURNA

Turnalar, Ankara çevresindeki sulak alanlarda yaşıyor. Ancak, sulak alanların kuruması ve tarıma açılması nedeniyle bu kuş türünün popülasyonu azalıyor.

KÜÇÜK AKBABA

Küçük akbaba, Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altındaki türler arasında yer alıyor. Ankara çevresinde de bu kuşa rastlanabilir ancak sayıları hızla azaldı.

DAĞ KEÇİSİ

Dağ keçisi, Türkiye'nin çeşitli dağlık bölgelerinde olduğu gibi Ankara'nın yüksek rakımlı bölgelerinde de yaşıyor. Avlanma ve yaşam alanlarının daralması bu türü tehdit ediyor.

ALAGEYİK

Alageyik, Ankara'da geçmişte yaygın olan ancak şimdi oldukça nadir görülen bir tür. Koruma çabalarına rağmen alageyik nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya.

KARA LEYLEK

Sulak alanlarda yaşayan nadir bir kuş türü olan kara leylek de nesli tehlike altında olan hayvanlardan biri. Ankara çevresindeki sulak alanların kuruması nedeniyle kara leylek de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvan türleri arasında yer alıyor.

Bu türlerin korunması için habitatlarının korunması, avlanmanın kontrol altına alınması ve bilinçli bir çevre yönetimi büyük önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri