Ankara'da okul servis ücretlerine zam!

Ankara'da okul servis ücretlerinin güncellenmiş hali açıklandı. Yeni servis ücretlerinin açıklanmasının ardından çok sayıda vatandaş için çocuğunu servisle okula göndermek hayal olacak.

Ankara'da okul servis ücretleri güncellendi. Başkentte en kısa mesafe okul servis ücreti 11 bin 960 TL olarak belirlenirken, en uzun mesafe ücreti ise 17 bin 720 TL olarak açıklandı.

YÜZDE 15 ZAM KARARI ALINDI

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, Ankara Valiliği izniyle yapılan düzenleme sonucunda, Okul Servis Araçlarına Şubat 2024 itibariyle yüzde 15 oranında zam yapıldığını duyurdu. Aktürk, aslında yüzde 25 zam talep etmelerine rağmen, öğrenci velilerini mağdur etmemek adına yüzde 15 zam kararı aldıklarını belirtti. Yeni fiyatlandırmaya göre, servis ücretleri mesafe bazında değişiklik gösteriyor: 3 kilometreye kadar mesafe için 11 bin 960 TL, 6 kilometreye kadar 13 bin 180 TL, 10 kilometreye kadar 15 bin 230 TL, 15 kilometreye kadar 17 bin 720 TL. 15 kilometreyi aşan mesafelerde ise her kilometre başına 230 TL zam uygulandı. Aktürk, değişikliğin 2'nci yarıyıl eğitim öğretim yılı itibarıyla geçerli olduğunu ve öğrenci velilerine, esnaflara hayırlı olmasını diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri