Ankara'da okula şüpheli ölüm

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Halit Fahri Ozansoy İlkokulu'nda, 22 Şubat'ta meydana gelen üzücü olayda, 8 yaşındaki 3. sınıf öğrencisi Mira Şahin'in, okulda düşerek ciddi bir yaralanma geçirdiği bildirildi.

İddiaya göre, Mira'nın düştüğü sırada olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından beyin kanaması teşhisi konuldu ve kafatasında 8 kırık tespit edildi.

Mira'nın yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Ailesi, kızlarının başına gelen bu olaydan okulu sorumlu tutarak şikayetçi oldu ve polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

Mira'nın anneannesi Miyase Karakaş, olayın nasıl gerçekleştiğine dair net bir bilgi olmadığını ve öğretmenlerin kendilerine herhangi bir açıklama yapmadığını dile getirdi. Karakaş, yaşananların kaza mı yoksa kasıtlı bir hareket mi olduğunun bilinmediğini belirtirken, torunlarının 3 ay boyunca yoğun bakımda kalacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, polis ekipleri okuldaki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Mira'nın sınıf öğretmeni de ifade verirken, öğrencilere de pedagog eşliğinde olayın sorulacağı belirtildi.

Okul yönetimi ve sınıf öğretmeni, konunun polis soruşturması altında olduğunu belirterek, ailenin iddialarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacaklarını ifade etti.

Ankara Valiliği, yaşanan olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Keçiören ilçesi Halit Fahri Ozansoy İlkokulu öğrencisi Mira Şahin, 22 Şubat Perşembe günü teneffüs saatinde sınıf içerisinde başını sıraya çarpması sonucu yaralanmış ve okul idarecileri tarafından ilk müdahale sonrasında Etlik Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavisine başlanmıştır. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılarak birlikte sürdürülmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri