Ankara'da pazarcı esnafı kalabalıktan memnun, emekli ise pahalılıktan dertli!

Yaz günlerinde kış hazırlıklarını yapmak isteyen vatandaşlar için semt pazarları gözde mekânlar arasında yer alıyor. Ankara’nın Etimesgut ilçesi Piyade Mahallesi'nde bulunan Salı Pazarı da uygun alışveriş yapmak isteyen Etimesgutluların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Semt pazarları, fiyatların marketlere göre uygun olması nedeniyle kış hazırlığı yapmak isteyen mahallelilerin uğrak noktası oluyor. Etimesgut Piyade Mahallesi'nde bulunan Salı Pazarı da özellikle iş çıkış saatlerinde yoğunluğun yaşandığı pazarlardan birisi oluyor.

2 BİN TL'YE İŞÇİ BULAMIYORLAR

Pazar esnafı yaşanan kalabalıktan memnun olduğunu ifade ederken, günlük 2 bin TL’ye çalıştırmak için işçi bulamadığından şikâyet ediyor. Bazı vatandaşlar tarafından etiket fiyatları normal olarak görülmesine rağmen, özellikle emekliler alım gücünün düşüklüğünden yakınıyor. Dürdane K. isimli emekli vatandaş, "12 bin 500 TL emekli maaşı ile nasıl geçineceğiz?" sözleriyle emeklinin durumunun işler acısı bir halde olduğunu söyleyerek “Devletimizden bize sahip çıkmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mihriban B. isimli vatandaş ise haftalık 300 TL’lik alışveriş yaptığını, ancak üç dört poşetle evlerine dönebildiğini söylerken, “Paramızın alım gücü çok düştü, önceki yıllarla kıyasladığımızda 200 TL ile alınabilecek neredeyse iki parça bir şey alabiliyoruz.” diye konuştu.

Etimesgut pazarlarında bazı sebzelerin kilogram fiyatları şöyle
Domates: 15 TL


Kuru soğan: 10 TL


Sivri Biber: 20 TL


Yerli Beypazarı Karpuzu: 10 TL


Yeşil Fasulye: 15 TL


Patates. 12,5 TL


Dolmalık biber: 20 TL


Bazı meyvelerin kilogram fiyatları ise şöyle:

Çilek: 80 TL


Çekirdeksiz sarı üzüm: 40 TL


Siyah üzüm: 50 TL


Muz: 45 TL


Bursa şeftali: 30 TL


Nektarin: 20 TL


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri