Ankara'da sağanak yağış hayatı felç etti: Çankaya'da bazı vatandaşlar yolda mahsur kalırken Beşevler'de yol çöktü

Ankara'da etkili olan sağanak yağış, kentte hayatı felç etti. Özellikle Çankaya'da meydana gelen yoğun yağışlar, birçok bölgede su baskınlarına neden oldu.

Çankaya Park Vadi Konutları'nda aracıyla suda kalan bir kişi canını zor kurtardı. Aracını yolda ilerletemeyince su alan aracından pencereden atlayarak çıkmaya çalışan yaşlı adam, boğulmaktan son anda kurtuldu ve aracını bırakarak yardım çağırmaya gitti. Aynı noktada daha sonra başka bir araç da suya gömüldü, araç sahibi aracını iterek yola yeniden sokmaya çalıştı.

Çankaya'nın Kırkkonaklar semtinde de yoğun yağış sebebiyle sel meydana geldi ve bazı insanlar mahsur kaldı. Kırkkonaklar girişinde sel sularında mahsur kalanlar kepçeyle kurtarıldı. Ayrıca Beşevler'de Fevzi Çakmak Caddesi'nde yolda çökme meydana geldi. Yol ulaşıma kapanırken, olay yerine iş makineleri sevk edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşanan sel felaketinde hasarı en aza indirmek için bin 732 araç ve 2 bin 721 personel ile ilçe belediyelerinin ekipleriyle teyakkuz halinde olduklarını açıkladı. ABB, ayrıca yarın öğle saatlerinden itibaren de yoğun yağmur uyarısı yaptı.

Ankara'da yaşanan bu felaket, birçok bölgede ciddi sorunlara neden oldu. Vatandaşlar zor anlar yaşarken, yetkililer olası tehlikelere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri