Ankara'da Sarar mağazası işçilerinin grevi 54'üncü gününde: "İnsan gibi yaşamak istiyoruz!"

Öz Büro İş Sendikası’nın Ankamall Sarar giyim mağazasında başlattığı grev, 54'üncü gününde devam ediyor. İşçilerin haklarının iyileştirilmesini istediklerini dile getiren Öz Büro İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Fatih Danışan, "Çok bir şey istemiyoruz. Üyelerimizin hakları iyileştirilmeli, enflasyon karşısında maaşlar eridi bu nedenle işçiler geçinemiyor." dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

İşveren ile Öz Büro İş Sendikası arasında yürütülen ve birçok işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine sendika tarafından grev kararı alındı.

Öz Büro İş Sendikası’nın Ankamall'deki Sarar giyim mağazasında başlattığı grev, 54'üncü gününde devam ediyor. Bir araya gelen işçiler mağazanın girişine, "Bu iş yerinde grev var!" yazılı pankart asarak beklemeye başladı.

İŞÇİLER 54 GÜNDÜR GREVDE!

Ankamall Sarar mağazasında çalışan üyelerin greve çıktığını belirten Öz Büro İş Sendikası Ankara 2'nolu Şube başkanı Fatih Danışan, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, üyelerin 54 gündür hak arayışında olduğunu söyledi.

Sendikanın işverenle yaklaşık 9 aydır görüştüğünü ancak görüşmenin bir sonuca bağlanmadığını aktaran Danışan, "Bu süreçte toplu iş sözleşmesi imzalanmadı. Asgari ücretin üzerine yüzde 15-20 zam talebimiz vardı. Taleplerimizin hiçbiri işveren tarafından karşılanmadı ve kabul görmedi. Bunun sonucunda sendika grev kararı aldı." dedi.

İşçilerin haklarının iyileştirilmesini istediklerini söyleyen Danışan, yol, yemek ve prim ücretlerinde iyileştirme talep ettiklerini dile getirdi.

"ÜYELERİMİZİN HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ"

Türkiye'de yaşanan derin ekonomik krizin en çok asgari ücretli çalışan, emekliler ve işçileri olumsuz etkilediğini ifade eden Danışan, "Çok bir şey istemiyoruz. Üyelerimizin hakları iyileştirilmeli. Enflasyon karşısında maaşlar eridi. İşçiler geçinemiyor." diye konuştu.

Çalışanlarının çoğunun evli ve ev geçindirdiğini belirten Danışan, mağaza çalışanlarının asgari ücrete çalıştığını ifade etti.

"SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ"

İşverenin toplu iş sözleşmesini imzalayana kadar greve devam edeceklerini vurgulayan Danışan, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar sadece bir üyemiz işten çıkarıldı. Grev sürecinde işçi çıkarmak yasal değil ancak bir takım bahanelerle bir üyemiz işten çıkarıldı. Bu süreçte işveren, sendikayı devre dışı bırakmaya çalıştı. Baskı yaparak üyelerimizi istifaya zorladılar. Mobbing, tehdit var. Sonuna kadar direneceğiz. Toplu iş sözleşmemiz imzalanan kadar grev yapacağız."

Ankamall, Panora ve Armada Sarar mağazalarında çalışan üyelerin greve çıktığını belirten Danışan, İstanbul ve Çanakkale'de da grev yapıldığını aktardı.

"İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Grev yapan çalışanlar ise "İnsan gibi yaşamak istiyoruz!" sloganları atarak mağaza önlerinde hak arayışlarını sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri