Ankara'da semt pazarları vatandaşın imdadına yetişiyor

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Aydınlıkevler Semt Pazarı, market pahalılığından dert yanan vatandaşlar için hafta sonu alışverişin adresi oldu.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Pazarda satılan ürünlerin fiyatları marketlere göre daha uygun olunca vatandaş da rotayı semt pazarlarına çevirdi.

Aydınlıkevler Semt Pazarı esnaflarından Orhan Beli, 7 yaşından beri bu işi yaptığını belirterek, "Semt pazarları, marketlere kıyasla daha uygun. Biz domatesin kilosunu 7 TL'ye satıyoruz. Bu aralar rağbet çok çünkü salça ve konserve zamanı olduğu için bazı vatandaşlar domatesi 100 kilogram 200 kilogram olarak alıyor." dedi.

Beli, pazarların ekonomik krizden etkilenmediğini belirterek, "Kendi ürettiğimiz ürünleri, aracı olmadan direkt vatandaşa satıyoruz. Bu şekilde vatandaş çok uygun fiyata alabiliyorlar. Eskiden de öyleydi ve herkes mutlu yaşardı. Ancak şimdi vatandaşa ulaşana kadar üzerine katlanarak geliyor ürünler. Dolayısıyla vatandaşın cebine yansıyor bu durum. Hal'den ürün alan kazanamaz. Vatandaş da uygun alışveriş yapamaz. Örneğin bu gördüğünüz domatesi ben hal'den satın almış olsam 7 TL'ye satamam. KDV, girişi-çıkışı, benzin parası derdi var. Bir işçinin günlük çalışma ücreti bin TL. Maliyetler çok yüksek. Bunlar vatandaşın cebine yansıyor doğal olarak. Biz köyden alıp direkt vatandaşın hizmetine sunuyoruz Bundan dolayı da vatandaş uygun fiyata domates alabilir bizden. Ancak diğer arkadaşlar Hal'den aldığı için vatandaşa gelene kadar 20 TL'ye yükseliyor." diye konuştu.

Pazarın hareketliliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Beli, “Bu aralar rağbet çok. Bazı vatandaşlar domatesi 100- 200 kilogram alıyor. Çünkü salça ve konserve zamanı. Bu nedenle bol bol satış oluyor” dedi.

LAHANA MARKETE GÖRE DAHA UCUZ

Bir yandan eğitim hayatında devam ederken boş zamanlarında da Aydınlıkevler Semt Pazarında lahana ve mısır satan pazarcı esnaflarından Mustafa Çeker ise 7 senedir pazarda çalıştığını belirterek, "Lahana pazarda daha ucuz. Biz bütün olarak 70 TL’ye satarken markette ise kilo olarak satılıyor. Bu nedenle pazar markete göre daha ucuz" ifadelerini kullandı.

KAVUN VE YEŞİLLİKTEN VATANDAŞ OLDUKÇA MEMNUN

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Aydınlıkevler Semt Pazarı, hafta sonu ziyaretçilerini ağırladı. Pazarda yeşillik ve kavun satan Gökhan ve Servet isimli esnaflar, müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirterek, vatandaşların pazardaki uğrak yeri olduğunu söyledi.

Pazarcı esnaflarından Gökhan, 13 yıldır bu işi yaptığını belirterek, "Bu pazarda benden ütün alan her zaman memnun kalır. Aydınlıkevlerde iki girişin ortasındaki yeşillikçiyim ben. Benden alan her hafta memnun oldukları için hep gelirler. Fiyatlar diğer pazarlara ve markete göre daha uygun. Bu nedenle yoğun oluyor." dedi.

Gökhan, eğitim hayatını ortaokulu terk etmek zorunda kaldığını belirterek, "Hayat şartları nedeniyle ailemin geçimine katkıda bulunmak için bu işi yapmaya başladım. Ailem ile birlikte yaşıyorum" diye konuştu.

Pazarcı esnaflarından Servet ise 17 yaşında olduğunu belirterek, "Kavun ve yeşillik satıyorum. Ekonomik olarak idare ediyoruz. Hayat şartları zorluğu nedeniyle çalışmak zorunda kaldım. Hüseyingazi'de oturuyorum. 10 kişilik bir ailem var. Aynı evde yaşıyoruz. Babam ile aynı mesleği yapıyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri