Ankara'da sular altında kalan evlerde tahliye çalışmaları sürüyor

Ankara'da dün meydana gelen gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış, birçok evde su baskınlarına neden oldu.

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan verilere dayanarak dün için Ankara genelinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunmuştu.

Bu uyarının ardından başlayan şiddetli yağışlar, özellikle Sincan ilçesindeki ana arterleri ve caddeleri göle çevirirken, birçok ev sular altında kaldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sel sularının bıraktığı tahribat ortaya çıktı. İtfaiye ekipleri ise günün erken saatlerinden itibaren su baskını yaşanan evlerde tahliye çalışmalarına devam etti.

"SU HER TARAFA YAYILARAK EVİMİZİ SU BASTI"

Yaşadığı evin bodrum katının suyla dolduğunu belirten Pembe Uyar, "Binanın giriş kapısından bodruma su dolmaya başladı. Kısa sürede bodrum katı tamamen su altında kaldı ve su her tarafa yayılarak evimizi su bastı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz, çaresizce bekliyoruz. 20 santimetre su doldu, perişan olduk" dedi.

"20-25 DAKİKA İÇİNDE HER YER GÖLE DÖNDÜ"

Pembe Uyar'ın oğlu Halil İbrahim Uyar da annesinin tek başına yaşadığını belirterek, "Dün başlayan yağmurda dairemiz 20 santimetre su altında kaldı. Tüm site araçları su altında kaldı. 20-25 dakika içinde her yer göle döndü. Bodrum kat ve giriş kat dahil olmak üzere evin her tarafı sular altında kaldı. Şu an evde kullanılabilir hiçbir eşya yok, her şey çöpe döndü. Çöp bile atmak büyük bir problem. Elimizdeki taslarla suyu tahliye etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri