Ankara'da sular durulmuyor: Mansur Yavaş için İYİ Parti iddiası

Ankara siyasetinde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'nin Tüzük Kurultayı'ndaki çıkışıyla başlayan "Parti içi çekişme" iddiaları beraberinde yeni iddiaları da gündeme getirdi. Son olarak Mansur Yavaş'ın İYİ Parti ile yakınlaşarak partiyi kontrol altında tutmayı amaçladığı öne sürüldü. Ayrıca Yavaş'a destek vererek İYİ Parti'den istifa eden Yüksel Arslan ve Adnan Beker’in yeniden partiye geçeceği iddia edildi.

Ankara siyaseti hareketli günler geçirmeye devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, CHP'nin Tüzük Kurultayı'ndaki "Maalesef biz de buradan fitne ateşine odun atmış oluyoruz" çıkışının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Sen benim ayağıma bastın. Sen benim koluma dokundun' deme zamanı değildir. Bununla uğraşan kim var ise, benim yol arkadaşım da değildir. Nokta" açıklaması "parti içi çekişme" iddialarına neden oldu.

İmamoğlu'nun sözleriyle isim vermeden Mansur Yavaş'ı hedef aldığı iddia edilirken, adaylık iddiaları da gündeme geldi. Yavaş'ın yaşananların ardından partisinden istifa edeceği ve 2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağı öne sürülmüştü. Yavaş, iddiaları "Gerçeklerin oralarda yazanlar ve anlatılanlarla yakından uzaktan bir ilgisi yok. Kirli siyasete alet olmayacağım" diyerek yalanlamıştı. Ankara'da siyasi tartışmalar devam ederken yeni gelişmeler yaşandı.

ARSLAN'IN PAYLAŞTI, YAVAŞ "TAVSİYEM SİLMESİ" DEDİ

Mansur Yavaş'a yakınlığıyla bilinen Ankara Milletvekili ve ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, sosyal medya hesabından "Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez" paylaşımı yaptı. Arslan'ın Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldığı iddia edilirken, Mansur Yavaş'tan yanıt gecikmedi. Arslan'ın paylaşımını alıntılayan Yavaş, "Bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir" ifadelerini kullandı.

"PROJE ÇOCUK" SÖZLERİ İSTİFA GETİRDİ

Mansur Yavaş'ın tepkisinin ardından Gazeteci Gürkan Hacır'a konuşan Yüksel Arslan, ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıkladı. Arslan, ''Bu paylaşımdan Mansur Bey’in kesinlikle haberi yok" dedi.

MANSUR YAVAŞ İÇİN İYİ PARTİ İDDİASI

Ankara siyasetinde yaşanan 'twit' hareketliliğinin ardından yeni bir iddia ortaya atıldı. Yeni Şafak Gazetesi, peş peşe istifalarla kan kaybeden İYİ Parti'nin Mansur Yavaş ile buzların eriteceği öne sürüldü. Yavaş ile yakınlaşmanın İYİ Parti'deki kan kaybını önleyeceğinin düşünüldüğü ifade edildi. Bir diğer iddia ise Mansur Yavaş'a desteğini açıklayarak İYİ Parti'den istifa eden Yüksel Arslan'ın ve Adnan Beker'in yeniden İYİ Parti'ye döneceği oldu. Yavaş'ın da İYİ Parti ile yakınlaşmaya sıcak baktığı ve bu sayede partiyi kontrol altında tutmayı amaçladığı öne sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri