Ankara'da taksi ücretlerine zam geldi! Bugünden itibaren taksimetreler güncellendi

Ankara'da taksimetre ücretleri güncellendi. Buna göre, Başkent'te indi-bindi ücreti 75 TL'ye yükseldi.

Akaryakıta gelen zamların ardından Ankara'da da ulaşıma zam geldi. Taksimetre ücretlerinin güncellendiği Ankara'da indi-bindi ücreti 75 TL oldu.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da taksi ücretlerine zam gelmiş, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Başkent'te de 19 Ocak'ta zamlı fiyatların geçerli olacağı belirtilmişti.

ANKARA'DA TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM!

Kilometre ücreti ve taksi açılış ücretinin de arttığı taksi ulaşımında yüzde 30 zam uygulandı. Buna göre, kilometre ücreti 15 TL'den 20 TL'ye, taksi açılış ücretiyse 18 TL'den 25 TL'ye yükseldi.

Fiyatlar, 19 Ocak (bugün) tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı.

Yeni yılla birlikte asgari ücrete de zam geldi. Asgari ücretin zamlanmasının ardından birçok kalemde de artış gözlemlendi. Hem asgari ücretin zamlanması hem de akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar taksi ücretlerine de yansıdı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Ücretlerin zamlanmasının ardından Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi’ndeki taksimetre güncelleme merkezinde yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk meydana geldi.

Taksici Yusuf Çelik, taksimetre ücretlerine gelen zammın mutlu etmesi için önce müşterinin mutlu olması gerektiğini belirten taksici Yusuf Çelik, “Aslında zammın bizi mutlu etmesi için önce vatandaşımızın mutlu olması gerekiyor ki biz de mutlu olalım. Yani iki tarafın mutlu olması gerekiyor. Bence müşteri kaybını her zamda olduğu gibi etkileyecek. Bizi birazcık geri atacak ama illaki halkımız alışacak. Ankara'da yaklaşık ortalama 8 bine yakın araç var ve bu taksimetre ayarını yapan 3 tane firma var. Ama en kalabalığı burası. Buraya geldiğimiz zaman ortalama bir ile iki saat arası sıra bekliyoruz. İki saat sonra işimize, gücümüze bakıyoruz. O şekilde devam ediyoruz. Bizi de anlayın yani mazotla ya da gaz, benzinle çalışan araçlarımız var. Araçlarımızda çalışan abilerimiz, kardeşlerimiz var. Onların da kendini alması gereken bir payları var. Eski tarife bunu pek karşılamıyordu, idare ediyorlardı. Yani bizlik pek sorun olmasa da onlar için önemli bir konu” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri