Ankara'da Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi sorunu çözülecek mi?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı ama ABB Meclisinin onay vermediği Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi ilgili kamuoyunu bilgilendirecek.

Ankara'nın atık su arıtma tesislerinden biri olan Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi kapasite yetersizliği nedeniyle ciddi bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da konuya dikkat çekmek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yerinde gözlem yapacak.

ANADOLUGAZETE.COM.TR GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Daha önce anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç, konuyu gündeme getirmiş ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamalarına yer vermişti. Başkan Yavaş, 2023’te bunun daha ciddi bir tehlike olduğuna dikkat çekerek, şunları söylemişti: “Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’nin iyileştirme projesini Cumhurbaşkanımıza ilettim. Bu çok acil bir konu. Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan konuyla ilgili yurt dışından bir kredi bulduk. Ama maalesef Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yatırım reddedildi. Büyük bir çevre felaketiyle karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı onaylıyor, ABB Meclisi onaylamıyor. Hepimiz Ankara Çayı etrafında yetişen ürünleri tüketiyoruz. Krediyi veren kuruluş, faizlerin artacağı uyarısında bulundu ve kredinin gerekirse dünyanın başka bir bölgesindeki çevre sorunu için kullandırılacağını iletti. Bu konuda hassasiyet bekliyorum.''

Yavaş, Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite yetersizliği nedeniyle Ankara ve İstanbul büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya olduğunu anlatmak için yarın basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri